KOMUNIKACIJA

/image/00/4/header.205004.jpg

KOMUNIKACIJA

Otkrijte svijet povezivanja! Istražite nove funkcije i aplikacije razvijene od strane PEUGEOT Connect, koje su savršeno integrirane u vaše iskustvo u vožnji kako bi vam pružile veći užitak i sigurnost.

PEUGEOT CONNECT APLIKACIJE

/image/00/5/peugeot_308_2013_249_fr.205005.jpg

PEUGEOT Connect Appsi je paket aplikacija za povezivanje u realnom vremenu osmišljen kako bi vam olakšao putovanje.

Lake za korištenje i savršeno su integrirane u vaše iskustvo u vožnji, ove aplikacije su prikazane direktno na vašem ekranu.

Brojne, različite i visoko fleksibilne, pružaju razne mogućnosti prilagođavanja svakog putovanja vašim ličnim potrebama.

 • Coyote vas upozorava o opasnim dijelovima puta, omogućujući vam da prilagodite svoju vožnju u skladu s tim.
 • Parking ukazuje na raspoloživa parkirališta u vašoj blizini.
 • Guide Michelin i Trip Advisor vas obaviještava o restoranima ili hotelima na putu ili u vašem odredištu.
 • Carburant vas obavještava o obližnjim benzinskim stanicama i govori vam koje su najjeftinije
 • Michelin Voyage vas poziva da istražite najatraktivnije turističke destinacije na putu
 • Kad vam je potrebna stručna pomoć, Yellow Pages vam pomažu da je pronađete  u vašoj blizini
 • Michelin Traffic pomaže vam da  izbjegnete prometne gužve, pružanjem prometnih ažuriranja u stvarnom vremenu i nudeći alternativne pravce
 • Bila kiša ili sunce, aplikacija vrijeme vam omogućuje da znate kakvi vremenski uslovi vas očekuju duž cijele rute  - ViaMichelin vodi vas sigurno do vašeg odredišta
 • Tellmewhere pruža lokalne karte, omogućujući vam da pronađete najbolja mjesta za  izlazak.
 • MyPeugeot vam govori sve što trebate znati o svom autu i njegovom pravilnom održavanju.
 • Posjetite Store za preuzimanje novih aplikacija

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/00/6/peugeot_508rxh_2014_052_fr.205006.jpg

Sa više od milion vozila sa PEUGEOT Connect SOS, našom geolokalizirajućom hitnom uslugom, Peugeot je u potpunosti predan osiguranju maksimalne sigurnosti za vas i vaše putnike.

PEUGEOT Connect SOS je geolokalizirajuća usluga poziva u nuždi koja je dostupna 24/7 bez dopunskog pretplate. U bilo kojoj situaciji poziva koji zahtjeva brzu akciju, kao što su nesreće, vrtoglavica ili je vozilo napadnuto, sistem nam omogućuje da pošaljemo tačno onu pomoć koja je vama neophodna.

PEUGEOT Connect SOS funkcionira na dva načina:

 • Automatski: čim se zračni jastuci ili pirotehnički pojasevi aktiviraju, vozilo automatski šalje hitan poziv - od vas se ne traži nikakva akcija. Vaš položaj je prikazan odmah, a PEUGEOT Connect SOS operater vas kontaktira na vašem jeziku  i odmah šalje najprikladniju pomoć.
 • Ručno: ako ste svjedok ili ste doživjeli vrtoglavicu, kritičnu situaciju koja bi mogla prouzrokovati nesreću ili napad koji bi mogli prouzrokovati ozbiljne tjelesne ozljede za vas, vaše putnike ili vanjsku treću stranu, samo aktivirajte ručno hitan poziv pritiskom na SOS tipku na instrument tabli u vozilu, i bit ćete  povezani odmah s pozivnim centrom PEUGEOT Connect SOS.

PEUGEOT CONNECT ASISTENCIJA

/image/00/7/508rxh_1407pc205.205007.jpg

PEUGEOT Connect Assistance je GPS sistem  pomoći povezan sa informacijama o Vašem vozilu i zamišljen za pružanje pomoći što je brže moguće, kad god je to potrebno.

U slučaju kvara, bilo kada i bilo gdje, jednostavno pritisnite dugme Lav na instrument tabli, bit ćete povezani sa Peugeot assistance platformom koja je dostupna 24/7. Operater koji će govoriti sa vama imat će u stvarnom vremenu pristup podacima o vašem položaju i sve podatke o vašem vozilu. Nakon obavljanja početne tehničke procjene na daljinu, operator će odmah uputiti odgovarajućeg mehaničara ravno do vas.

LINK MYPEUGEOT

Sada možete nastaviti uživati u iskustvu vožnje, čak i nakon napuštanja automobila sa smartphone aplikacijom link MyPeugeot..

Njen jednostavni, intuitivni interface omogućuje pristup cijelom nizu genijalnih i praktičnih funkcija.

"Pronađi moj automobil" pomaže vam da pronađete svoj automobil dok je parkiran, dok "Nastavi se kretati" pokazuje put, ako se odlučite da dovršite svoju putanju pješice. Tu je i mogućnost korištenja statistike u vezi s prethodnim putovanjima za optimizaciju potrošnje goriva s usporedbom odgovarajuće cijene svakog putovanja. Plus funkcija koja pamti datume obavljanja servisa na vozilu, pomaže vam da povećate svoju sigurnost i očuvate kapitalnu vrijednost vašeg automobila.
Link MyPeugeot koristi Bluetooth® vezu u kombinaciji s touchscreenom kod modela 208 i 2008 i novih modela 308 i 508 za proslijeđivanje podataka o vozilu u trenutku kad je internet veza  isključena.

Link MyPeugeot je kompatibilan s pametnim telefonima koji koriste iOS 6 ili noviji, ili Android 2.3 ili noviji.

SCAN MYPEUGEOT

Scan MyPeugeoti Aplikacija omogućuje upotrebu interaktivnog operativnog priručnika vašeg vozila na vašem smartphone-u.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi jedne od vaših vanjskih ili unutrašnjih funkcija opreme firme Peugeot, samo skenirajte tu funkciju na svoj smartphone!
Koristeći sistem prepoznavanja fotografija, Scan MyPeugeot aplikacija će prepoznati funkciju o kojoj pitate i automatski prikazati relevantan dio iz priručnika na ekranu vašeg mobilnog telefona.

Takođe možete konsultovati karticu "Svjetla Upozorenja", koja će vam reći prirodu svakog upozorenja i savjetovati vas o početnim koracima koje treba poduzeti.

Prednosti Scan MyPeugeot aplikacije:

 • Vizuelno prepoznavanje
 • Preuzimanja preko WiFi po defaultu, ali se također može skinuti putem vašeg mrežnog operatora (3G / 4G).
 • Može se koristiti u izvanmrežnom načinu
 • Priručnik za svjetla upozorenja
 • Cijeli niz funkcija kojima možete pristupiti i upravljati na dva načina: ili putem skeniranja ili putem ilustrovane tematske tabele sadržaja.
 • Kompatibilan sa sistemom iOS 6.1 ili novijim [Android 2.3 ili noviji]. Također dostupno za ipad (optimiziran za ekrane s rezolucijom manjom od Retina).


Nakon što preuzmete aplikaciju potražite pravna upozorenja o uslovima korištenja.

MIRROR SCREEN

/image/01/4/peugeot_108_2014_221_fr.205014.jpg

Ova tehnologija omogućuje reproduciranje ili izvoz vašeg smartphone ekrana na vašu instrument tablu, omogućujući vam da kontrolirate svoj smartphone preko touchscreena i pruža jednostavan pristup njegovim funkcijama, njegovim multimedijalnim sadržajima i njegovim aplikacijama za pomoć vozaču.

Za optimalnu sigurnost, ova funkcija može se koristiti jednostavno, putem sistema prepoznavanje glasa, bez ikakve potrebe za rukovanjem vašim telefon.

Zbog sigurnosnih razloga, vozači neće moći koristiti sve aplikacije dok je je vozilo u pokretu, ali će oni i dalje biti u mogućnosti pristupiti aplikacijama za pomoć vozaču kao i navigacijskim funkcijama i onim za reguliranje muzike.