Za udobniju i sigurniju vožnju kombi-limuzina PEUGEOT Traveller ima mnogobrojnu opremu za pomoć u vožnji najnovije generacije.

VISIOPARK 1

/image/52/8/peugeot_traveller_galerie-21-2.203528.jpg

Kamera za pomoć pri vožnji unazadise automatski uključi prilikom prebacivanja mjenjača u položaja za vožnju unazad. Omogućuje prikaz terena iza vašeg kombija i njegove okoline s pogledom od gore pod uglom od 180°. Na slici terena iza vozila prikazane su i crte za navođenje koje se prilagođavaju kutu zakretanja upravljača. Kada su iza vozila prisutne prepreke, sistem će na zahtjev automatski približiti pogled i prikazati ga zajedno s ostalim pogledima.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

I PREPORUKA O OGRANIČENJU BRZINE

Višefunkcijska kamera prepoznaje prometne znakove ograničenja brzine i ograničenje vam prikazuje na instrument tabli i/ili na prozirnom ekranu za prikaz podataka. Vozač može sačuvati detektiranu vrijednost brzine tempomata ili limitatora brzine vozila, ako je uključeni.

AUTOMATSKO PREBACIVANJE DUGIH SVJETALA

Inteligentni sistem djeluje noću i automatski prebacuje sa dugih na kratka svjetla ili obrnuto, ovisno od toga da li kamera detektira vozila koja voze u suprotnom pravcui.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety Brake je nova generacija sistema za automatsko kočenje u nuždi koji se aktivira u slučaju opasnosti od sudara s vozilom. Kamera i radar prepoznaju pokretne ili nepokretne prepreke. Ako vozač ne koči ili ne koči dovoljno snažno, sistem aktivira maksimalno kočenje umjesto vozača. Time pomaže u sprječavanju sudara, ako je brzina manja od 30 km/h i smanjuje njegove posljedice.

UPOZORENJE O NENAMJERNOM PRELAŽENJU CRTE

/image/52/7/peugeot_traveller_layout4-6.203527.jpg

Upozorenje prepoznaje nenamjernu vožnju preko pune ili isprekidane crte na tlu kada pokazivač smjera nije uključen. Zvučno i vizualno upozorenje je naročito korisno kad je vozač pospan ili ako mu privremeno padne koncentracija.

SISTEM ZA NADZOR MRTVOG UGLA

Uz pomoć četiri senzora koji su ugrađeni na prednjem i zadnjem odbojniku vašeg vozila, sistem za nadzor mrtvog ugla i vas tokom vožnje obavještava o prisutnosti vozila u mrtvom uglu na desnoj i lijevoj strani vozila. U tom slučaju će u jednom od vanjskih retrovizora ili na ekranu instrument table zasvijetliti lampica upozorenja.

ZRAČNI JASTUCI

/image/52/9/peugeot_traveller_galerie-22-2.203529.jpg

PEUGEOT Traveller može biti opremljen sa 6 sigurnosnih jastuka, dvjema naprijed, dvjema bočnima i dvjema zavjesastimai uzduž 2. i 3. reda za zaštitu glave putnika na zadnjim sjedalima.

TEST EURO NCAP

Što se tiče sigurnosti, osim njegove mnogobrojne opreme, zahvaljujući novoj konstrukcijskoj osnovi i ojačanoj strukturi, PEUGEOT Traveller osvojio je 5 zvjezdica na testiranjima Euro NCAP.