STANJE U PERIODU KORONAVIRUSA (COVID-19) OBAVJEŠTENJE
/image/30/0/peugeot_traveller_header4.201300.jpg
/image/30/0/peugeot_traveller_header4.201300.jpg

SIGURNOST

Za još udobniju i sigurniju vožnju PEUGEOT Traveller Business ima brojnu opremu za pomoć u vožnji najnovije generacije.

OČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA I PREPORUKA O GRANIČNOJ BRZINI

Višefunkcijska kamera i prepoznaje prometne znakove ograničenja brzine i ograničenje vam prikaže na instrument tabli i/ili na prozirnom ekranu za prikaz podataka. Zatim vam očitanu brzinu predlaže kao referentnu vrijednost tempomata ili limitatora brzine, ako je isti uključen.

VISIOPARK 1

Kamera za pomoć pri vožnji unazadi se automatski uključi prilikom prebacivanja u brzinu za vožnju unazad. Omogućuje prikaz terena iza vašeg mini-busa i njegove okoline pod uglom od 180° od gore. Na slici terena iza vozila prikazane su i crte za navođenje koje se okreću u toku okretanja volana. Kada su iza vozila PEUGEOT Traveller Business prisutne prepreke, sistem na zahtjev automatski približi pogled i prikaže ga zajedno s ostalim pogledima.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety BrakeI je nova generacija sistema za automatsko kočenje u nuždi koji se aktivira u slučaju detektirane približavajuće opasnosti sudara s vozilom. Kamera i radar detektiraju pokretne i nepokretne prepreke. Ako vozač ne koči ili ne koči dovoljno jako, aktivira maksimalno kočenje umjesto vozača. Time pomaže u sprečavanju sudara ako je brzina manja od 30 km/h ili smanjuje njegove posljedice, tako da smanji brzinu prilikom sudara.

AUTOMATSKO PREBACIVANJE SA DUGIH SVJETALA Play Video

Sistemi djeluje noću i automatski prebacuje sa dugih na kratka svjetla, ovisno o toga da li kamera detektira vozača vozila koji vozi u suprotnom smjeru.

ZRAČNI JASTUCI

/image/32/2/peugeot_traveller_layout5-2.201322.jpg

U slučaju sudara kod novog PEUGEOTA Travellera Business za još bolju sigurnost putnika pobrinut će se šest sigurnosnih jastuka:
 - čeoni sigurnosni jastuci za zaštitu vozačeve i suvozačeve glave i prsnog koša u slučaju čeonog sudara,
- prednji bočni sigurnosni jastuci za zaštitu vozača i suvozača u slučaju bočnog sudara,
- zavjesasti sigurnosni jastucii za zaštitu glave putnika u drugom i trećem redu sjedala.

TEST EURO NCAP

Spajanjem brojnih sistema za sigurnost, novom konstrukcijskom osnovom i ojačanom strukturom PEUGEOT Traveller Business osvojio je 5 zvjezdica u simulacijama sudara na Euro NCAP testu.