NOVOSTI

Novi PEUGEOT 308 nagrađen za svoj dizajn

 • 18.3.2022
nagrada dizajn

Red Dot Award 2022: novi PEUGEOT 308 nagrađen za svoj dizajn

 

Najprestižnije priznanje za dizajn proizvoda, Red Dot Award 2022, nagradilo je novi Peugeot 308, prvo vozilo s novim logotipom marke Peugeot, u kategoriji „Car and Motorcycle“. Pedeset članova međunarodnog žirija Red Dot Award, bili su impresionirani njegovom privlačnošću, prepoznatljivim stilom, kvalitetom dizajna i inovativnim i-Cockpitom. Svake godine ovi stručnjaci za dizajn nagrađuju "Design Excellence" u 51 kategoriji. Kupci na svim kontinentima oslanjaju se na "Red Dot" kao jamstvo kvalitete, pametnog dizajna i izvanredne ergonomije. PEUGEOT 308 je 7. model marke koji je nagrađen ovom prestižnom oznakom, kreirane 1955. u Njemačkoj, a koja je postala svjetska oznaka za najbolji dizajn.

 

Linda Jackson, CEO marke PEUGEOT: "Ponosni smo što smo primili prestižnu nagradu Red Dot Design Award za novi PEUGEOT 308. Novi logotip simbolizira brigu i strast koji su uloženi u njegovo stvaranje: jedinstvenu privlačnost, završnu izrada, tehnološku izvrsnost, preciznost I inovativnost koju karakterizira dizajn. Ova nagrada, najprestižnija u pogledu dizajna proizvoda, pokazuje da smo napravili dobar izbor prilikom dizajniranja našeg vozila.”

NOVI PEUGEOT 308 OSVOJIO WWCOTY 2022

 • 8.3.2022
peugeot 308

Novi PEUGEOT 308, osvojio Women’s World Car of the Year (WWWCOTY) 2022

 

Novi Peugeot 308 proglašen je danas Women’s World Car of the Year 2022. Nakon brojanja glasova 56 članica žirija WWCOTY (Women Worldwide Car of The Year), koji je sastavljen isključivo od žena iz 40 zemalja i 5 kontinenata. Novi Peugeot 308 pobijedio je ukupno 65 kandidata koji su pušteni u prodaju 2021. PEUGEOT je prvi put osvojio ovu prestižnu titulu.

 

Nakon što su proglasile pobjednike u šest različitih kategorija (gradsko vozilo, obiteljski SUV, obiteljsko vozilo, veliki SUV, sportsko vozilo i vozilo s pogonom 4x4), 56 članica žirija dodijelile su modelu Peugeot 308 titulu „Svjetski ženski automobil godine” 8. ožujka, kad se obilježava Međunarodni dan žena.

Novi PEUGEOT 308 je u finalu COTY 2022

 • 30.11.2021

Car Of The Year 2022: novi PEUGEOT 308 je u finalu

 

Žiri sastavljen od 61 člana (predstavnici 23 zemlje europskog kontinenta) koji odabiru nositelja titule „Europski automobil godine” (eng. COTY, Car of the Year) 29. studenoga je od 39 ponuđenih kandidata odabrao novi PEUGEOT 308 (u izvedbi limuzine i SW) među 7 kandidata za konačnu pobjedu. Ovo je peti put u proteklih devet godina da je neki od modela marke Peugeot ušao u finale. Novi 308, koji krasi novi logotip marke, osvaja svojim oštrim linijama i privlačnim dizajnom, naprednom tehnologijom i učinkovitošću. Već od puštanja u prodaju nudi dva plug-in hibridna motora (plug-in hybrid) i tako kupcima pruža mogućnost izbora između pogona na motor s unutarnjim izgaranjem ili na električni motor, a uskoro će imati i potpuno električnu izvedbu.

 

Nema kategorija, nema potkategorija, nema klasa: samo je jedan pobjednik u utrci za automobil godine, a osvajač titule „Car Of The Year 2022” objavit će se 28. veljače u Ženevi (Švicarska).

 

S novim vozilom 308, Peugeot ulazi u krug finalista za titulu „Europski automobil godine” već peti put od 2013. godine. Krajem 2019. odabran je 208 (pobjednik za 2020.), krajem 2018. godine 508 (limuzina i SW), krajem 2016. Peugeot 3008 (pobjednik za 2017.) i krajem 2013. prethodna generacija vozila 308 (limuzina i SW, pobjednik za 2014.).

 

„Car of the Year” najpopularnija je nagrada u automobilskoj industriji. Žiri koji o njoj odlučuje sastoji se od 61 člana iz 23 europske zemlje. U prvom je krugu glasovanja svaki član odabrao svojih sedam finalista među 39 kandidata s početnog popisa. Popis kandidata i finalista možete pogledati na internetskoj stranici: https://www.caroftheyear.org/.

Novi Peugeot 308 donosi novosti u ponudi limuzina i karavana u segmentu C. Do kraja listopada više od 24 000 kupaca u Europi već je naručilo svoja vozila, od kojih su 22 % bile izvedbe s plug-in hibridnim motorom.

 

Novi 308 osvaja svojim dinamičnim dimenzijama i strukturom jer nudi više prostora za putnike u stražnjem dijelu vozila. U njegov dizajn utkan je identitet marke Peugeot s okomitim LED svjetlima na prednjem i svjetlima s tri linije na stražnjem dijelu. Njegov i-Cockpit® (kompaktni upravljač, digitalna instrumentna ploča u visini očiju, središnji zaslon osjetljiv na dodir s tipkama koje se mogu prilagoditi) kao i njegovi sustavi za pomoć u vožnji predstavljaju tehnologiju najnovije generacije. Njegovi plug-in hibridni motori (180 ili 225 KS) kao i benzinski i dizelski motori iznimno su učinkoviti.

Peugeot 208 COTY 2020

 • 3.3.2020

U ponedjeljak, 2. ožujka, novi PEUGEOT 208 u Ženevi je proglašen automobilom 2020. godine prema odluci žirija sastavljenog od 60 europskih automobilskih novinara. Žiri je pohvalio njegovu gamu motora koja kupcima nudi mogućnost da odaberu između tri vrste: električnih, benzinskih ili dizelskih. Žiri je također pohvalio odvažnost dizajna i tehnologiju novog vozila PEUGEOT 208. To je vozilo već postalo najprodavaniji model, a sada je i prvo vozilo „serije 2” PEUGEOT koje je dobilo ovaj prestižni trofej. Novi 208 već je šesto vozilo marke PEUGEOT koje je proglašeno automobilom godine.

Novi PEUGEOT 208, osvajač titule automobila 2020. godine, ruši ustaljena pravila u svom segmentu. Budući da dolazi u izvedbama s električnim motorom i motorom s unutarnjim izgaranjem, svojim budućim vozačima nudi slobodu izbora. Njegov dizajn uključuje najnovija stilska obilježja Marke s prednjim LED svjetlima u obliku triju linija, dok naglašeni blatobrani i stražnji bokovi suptilno podsjećaju na prethodnike modela 208. PEUGEOT i-Cockpit® (head-up zaslon, kompaktni upravljač i dodirni zaslon) uvodi inovaciju u vidu 3D instrumentne ploče, koja jamči sigurnost i donosi dašak estetike.

Najprodavanijem modelu dodijeljena je nagrada COTY 2020. Gotovo 110 000 kupaca naručilo novi PEUGEOT 208 od njegovog puštanja u prodaju u Europi početkom listopada 2019. Izvedbe s električnim motorom čine 15 % naručenih vozila.

„Jako sam ponosan na nagradu COTY 2020 koju je dobio novi PEUGEOT 208. Time se nagrađuje izvrsnost u radu i posvećenost svih timova marke PEUGEOT i Grupe PSA. Ovo je prvi put da je vozilo PEUGEOT iz „serije 2” okrunjeno nagradom. Stoga trenutačno na cestama imamo tri vozila PEUGEOT proglašena „automobilima godine”: 208, 3008 i 308! Nagradom COTY 2020 potvrđuje se načelo Marke „power of choice”. Naši će kupci sada moći birati između vozila PEUGEOT e-208 s električnim motorom koji je proglašen „automobilom godine” i vozila PEUGEOT 208 (s motorom s unutarnjim izgaranjem) koji je također proglašen „automobilom godine!”, rekao je Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor Marke PEUGEOT.

Zahvaljujući šest dobivenih titula, PEUGEOT je jedna od 3 marke s najvećim brojem osvojenih titula automobila godine. PEUGEOT 208 okrunjen je 2020. godine, a prethodili su mu SUV 3008 koji je nagradu dobio 2017., kompaktna limuzina 308 nagrađena 2014., 307 nagrađen 2002., 405 nagrađen 1988. i 504 s nagradom osvojenom 1969. godine. Taj prestižni trofej pridodat će se popisu od 12 međunarodnih nagrada koje je PEUGEOT 208 već dobio.

Titula „Car of The Year” najpoželjnija je nagrada u automobilskoj industriji. Žiri se sastoji od 60 automobilskih novinara iz 23 europske zemlje. Riječ je o nagradi s najduljom tradicijom, koja se od 1964. dodjeljuje svake godine na Ženevskom salonu automobila.

Novi SUV Peugeot 2008

 • 9.7.2019

Naša uzbudljiva i uvjerljiva vizija budućnosti sada se ponovo odražava u najnovijem sportskom terenskom vozilu PEUGEOT 2008. Potonji, naime, dokazuje da tehnologija i zadovoljstva nisu nespojivi i da čovjeka može iznenaditi čak i automobil. Naime, svako putovanje pretvara u putovanje i svakom pojedincu nudi način koji njemu savršeno odgovara.

Ovo ultra tehnološko napredno vozilo dobilo je PEUGEOT i-Cockpit® 3D nove generacije te opremu i sisteme za pomoć u vožnji koje su dizajnirali vrhunski PEUGEOTOVI stručnjaci.

OČARAVAJUĆI SUV

Svojim snažnim i prepoznatljivim stilskim dizajnom, novi SUV PEUGEOT 2008 je pravo isklesano umjetničko djelo i predmet požude. Njime ćemo ostvariti naše ambicije i početi pisati novu stranicu u historiji PEUGEOTOVIH SUV-a, jer je potpuno u skladu s modelima iz aktualnog prodajnog izbora, a ujedno se odlikuje potpuno svojstvenom osobnošću.

Za već izdržljiv stilski dizajn dodatno će se pobrinuti točkovi s velikim promjerom (690 mm) koji idealno popunjavaju blatobranske koševe. 18-inčne felge imaju posebne umetke koji donose dvije prednosti: jednostavnije mogućnosti za personalizaciju izgleda i značajna ušteda na masi: 4 kg za sve točkove.

Kao i svi ostali modeli marke i ovaj model krase svjetlosno prepoznatljive LED diode u obliku tri lavlje kandže koje imaju obnovljen izgled. Kako danju tako i noću primijetit ćete ih uključene kod svih izvedbi, a za bogatije opremljene izvedbe i u prednjim farovima. Ovisno o državi, prednji farovi svih izvedbi opremljeni su i LED tehnologijom.

Osim klasičnih nijansi u boji, u ponudi su prodorne i prepoznatljive karoserije u boji koje stilskom dizajnu daju još više energičnosti:

 • crvena Elixir s lakom u boji naglašava dubinu i boju karoserije,
 • plava Vertigo, troslojna boja za izuzetno svijetli efekt,
 • Orange Fusion, metalik boja koja je dostupna ekskluzivno za novo vozilo SUV PEUGEOT 2008.

PROŠIRENA ISKUSTVA

Intuitivna višenamjenskost i kontrolirana udobnost

Zahvaljujući izuzetno prostranim zadnjim sjedalima (najnoviji rekord za novu platformu CMP), novi SUV PEUGEOT 2008 je zaista svestrano praktično sportsko terensko vozilo. Sa 4,30 m dužine i 2,60 m međuosovinskog razmaka nudi veoma veliki prtljažnik sa 434 litara zapremine (po standardu VDA V210) i to bez obzira na tip motora, tako i za izvedbu na 100 % električni pogon! Za modularni raspored pobrinut će se pod u dva nivoa (ovisno o izvedbi) s kojim se nakon preklapanja zadnje klupe za sjedenje dobija potpuno ravan pod.

Putnici mogu iskoristiti prednosti veoma svijetlog putničkog prostora koji je preplavljen svjetlošću zahvaljujući pomičnom panoramskom krovu koji je dostupan uz doplatu i nudi širokokutni pogled na okolinu. Panoramski krov se otvara prema napolju, tako da ne utječe na prostranost nad glavama putnika na zadnjim sjedalima.

Još tehnološki napredniji: novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® je dizajniran na istim osnovnim smjernicama kao do sada i pruža bezbrižnu ergonomiju da bi probudio vaša osjetila:

 • kompaktan volan za praktičnije upravljanje i bolje držanje,
 • veliki ekran na dodir HD na dohvat ruke i u vidnom polju, 
 • i od sada i inovativna instrument tabla 3D u visini očiju.

Sve potrebne informacije su u vozačevom vidnom polju. Ovisno o izvedbi, instrument tabla PEUGEOT i-Cockpit® 3D prikazuje informacije u obliku holograma. Prikazi su dinamički i animirani: podaci se približavaju vozačevom vidnom polju prema stupnju važnosti ili kritičnosti, čime se odziv skraćuje za približno pola sekunde.

U unutrašnjosti prevlađuju precizna izrada i plemeniti materijali koje ne samo da primjećujemo, već ih možemo i dodirnuti. Za armaturnu ploču korištene su plastične površine s mekom pjenastom podlogom, a na brojnim ostalim mjestima prefinjeni i prijatni materijalu poput alcantara® ili koža nappa®. Ploče vrata i umeci na armaturnoj ploči okruženi su oblogom u izgledu "karbonskih vlakana", a pored toga je dostupna ručica mjenjača EAT8 sa 100 % električnim upravljanjem ("shift and park by wire") za jednostavno i intuitivno korištenje.

Moderan, poveziv i tehnološki napredan

U opremu i sisteme za pomoć u vožnji, koji su preuzeti od bogatijih automobilskih segmenata, uloženo je najbolje stručno znanje marke PEUGEOT, zato su za ovaj segment prava inovacija i velika rijetkost. Ovaj zadivljujuće bogat tehnološki arsenal obuhvata posebno: 

 • sistem Drive Assist koji otvara put polu-autonomnoj vožnji i spaja:

- aktivnu pomoć u zadržavanju vozila na voznoj traci u kombinaciji sa sistemom Lane Positionning koji izabere točan položaj vozila na voznoj traci, 

- prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go kod automatskog mjenjača EAT8,

 • Park Assist koji automatski upravlja smjerom vožnje pri ulasku i izlasku iz parking mjesta, ostavljajući samo 60 cm između vozila nakon parkiranja,
 •  automatsko kočenje u nuždi posljednje generacije koje prepoznaje pješake i bicikliste, kako danju tako i noću, i to od brzine 5 km/h do 140 km/h),
 • aktivno upozorenje na nenamjernu promjenu vozne trake (ili prekoračenje podne crte),
 • upozorenje na vozačevu nepažnju koje po potrebi preporučuje pauzu,
 • automatsko prebacivanje dugih svjetala, kako bi se vozač mogao još više usredotočiti na cestu,
 • prošireni sistem za prepoznavanje prometnih znakova (jednosmjerna cesta, stop) s preporukom za prometne znakove s ograničenjem brzine, 
 • nadzor mrtvog kuta, 
 • električna parking kočnica.

Osim površine za indukcijsko punjenje, u vozilu će biti na raspolaganju i četiri USB priključka, ovisno o izvedbi (dva naprijed, između njih i USB-C i dva nazad).

Najzahtjevniji audiofili bit će oduševljeni. Hi-Fi sistem novog SUV-ja PEUGEOT 2008 razvijen je u partnerskoj saradnji s priznatim francuskim poduzećem FOCAL koje je specijalizirano za audio opremu visoke klase FOCAL® i rezultat je više od tri godine rada. Njime su opremljeni već Hi-Fi sistemi PEUGEOTOV 3008, 5008 i 508, a od sada je ova premijska oprema dostupna i za novi PEUGEOT 2008. Osim optimalnog akustičnog položaja, deset zvučnika koristi tehnologiju koja je uobičajeno rezervirana za rasporede u dnevnim sobama i nosi patent marke FOCAL®. Četiri visokotonska zvučnika s okrenutim kupolama od aluminija, četiri niskotonska zvučnika s tehnologijom Polyglass i promjera 165 mm, centar zvučnik polyglass i dubokotonski zvučnik s trostrukom zavojnicom "Power-Flower™". Ugrađeni su zajedno sa 12-kanalnim pojačalom snage 515 W koje pruža precizan zvuk i dinamičku muzičku scenu.

UZBUDLJIVE MOGUĆNOSTI

Novi SUV PEUGEOT 2008 je dizajniran na potpuno novoj i učinkovitoj modularnoj platformi posljednje generacije CMP (Common Modular Platform) koja je prikladna za više izvora energije. Kupac može slobodno odabrati svoj tip motora prema vlastitim potrebama i navikama: 100% električni, benzinski ili dizelski.

Za vožnju "à la carte" je kod nekih izvedbi dostupan i izbornik načina vožnje: «Eco», «Normal» i «Sport».

Oni koji si žele priuštiti još više avantura mogu doplatni sistem Grip Control opremiti funkcijom za kontrolu brzine tokom spuštanja (HADC) s kojim će u potpunosti i potpuno sigurno zadržati kontrolu nad svojim vozilom i njegovu smjer vožnje na nizbrdicama. Učinkovitost je bila temelj razvojnog dizajna, zato su svi motori dobili upravljanje otvorom za dovod zraka, felge imaju otvore za usmjereni protok zraka, a podvozje aerodinamični oblik, što zajedno osigurava kontrolirani protok zraka i posljedično optimizirani koeficijent aerodinamičnog otpora.

Izbor vozila je podijeljen na četiri nivoa opreme: Active, Allure, GT Line i GT, od toga su svi dostupni za 100 % električni, benzinski ili dizelski pogon.

"Osobno sam bio izuzetno očaran iznenađen dinamičnim izgledom i osjećajima koje pruža naš najnoviji SUV PEUGEOT 2008. Vozilo jednostavno oživljava! Pruža nevjerovatan doživljaj slobode i iskustava u vožnji koji su karakteristični isključivo za PEUGEOTE. Odražava našu uzbudljivu viziju budućnosti u kojoj zadovoljstvo u vožnji ima svoje posebno uvaženo mjesto. Benzinski, dizelski ili 100 % električni, sami odberite onog koji će vas usrećiti, ovisno o vašim potrebama! Novi SUV PEUGEOT 2008 će vas svakodnevno pratiti zahvaljujući korisnim tehnologijama i skupu usluga koje pojednostavljuju vaš život. Iskoristite njegove prednosti i, iznad svega, uživajte!" Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor marke PEUGEOT

UZBUDLJIVO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI FULL ELECTRIC

U 100 % električnom načinu pogona vozač će imati na raspolaganju izuzetno visok odziv i potpuno nečujno djelovanje bez bilo kakvih vibracija. Ovim zadovoljstvima pridružuje se i mogućnost slobodnog kretanja po gradu i u područjima gdje su uvedena ograničenja prometnog režima.

Motori snage 100 kW (136 KM) i 260 Nm okretnog momenta, koji su odmah na raspolaganju, svakodnevno nude udobnost u svim situacijama. Akumulator s visokim kapacitetom od 50 kWh osigurava čak 310 kilometara autonomije prema novom WLTP standardu. Garancija na akumulator važi 8 godina odnosno 160.000 kilometara kod 70 % napunjenosti.

Dostupna su dva intuitivna načina za generiranje energije prilikom kočenja do kojih se može pristupiti neposredno preko ručice za mijenjanje brzina:

 • Drive («D») za standardno generiranje energije u načinu vožnje, slično kao kod benzinskog ili dizelskog vozila; 
 • Brake («B») za generiranje energije neposredno tokom usporavanja preko papučice gasa.

Akumulatori su na optimalan način ugrađeni u pod, tako da mogu i oni koji se odluče za električni pogon iskoristiti sve performanse novog SUV-a PEUGEOTA 2008. To je garancija za istu udobnost boravka i zapreminu prtljažnika kao i kod izvedbi s motorom s unutrašnjim izgaranjem.

Dinamični odziv novog SUV-ja PEUGEOTA e-2008, kao jedan od osnovnih prepoznatljivih karakteristika marke, dobio je posebnu pažnju i pruža neusporedivo ponašanje na cesti i jednakovrijedne užitke u vožnji kao kod benzinskih i dizelskih izvedbi. Osovine su odgovarajuće prilagođene, a raspored mase je optimalan.

Prodaja novog SUV PEUGEOT 2008 na globalnoj razini će početi krajem 2019. godine. Proizvodnja će se za Evropu odvijati u pogonu Vigo, a za Kinu u Wuhanu.

Otkriven novi PEUGEOT 208

 • 26.2.2019

Ova nova generacija modela PEUGEOT 208, koja se savršeno uklapa u strategiju prelaska u više tržišne segmente marke, prepoznatljiva je po svojem inovativnom dizajnu koji sa sobom donosi mladenački duh i energiju.

Osim prepoznatljiva, originalna stila, novi PEUGEOT 208 također utire nove putove s novom generacijom sustava PEUGEOT i-Cockpit© s 3D head-up zaslonom i cijelim nizom sustava potpore, značajki koje su inače rezervirane za više tržišne segmente.

Zato što se upotreba vozila mijenja, zato što energetski prijelaz predstavlja istinsku priliku, novi PEUGEOT 208 već pri svojem lansiranju nudi tri različite mogućnosti izvora energije – struju, benzin ili dizel. Linija karoserije više ne diktira upotrebu vozila!

CMP/e-CMP – modularna platforma s učinkovitom potrošnjom goriva

Kao što joj već ime daje naslutiti, platforma CMP može se prilagoditi u pogledu dimenzija i varijanti motora. Obuhvaća sve vrste pogona te će kupcima omogućiti odabir njihova preferiranog tipa pogonskog sklopa, bez obzira na to žele li motor na unutarnje izgaranje (benzinski ili dizelski) ili električni motor.

Ekonomičnost je bila ključna riječ tijekom cjelokupne faze razvoja. Ova platforma pomaže ograničiti emisije CO2 novog modela PEUGEOT 208 zahvaljujući:

 • smanjenju težine (30 kg manje u usporedbi s platformom F1),
 • poboljšanoj aerodinamici (ravna podnica vozila, elektronički upravljani otvori za zrak),
 • smanjenom otporu pri kotrljanju (gume klase A, smanjeno trenje ovjesa),
 • optimizaciji pogonskog sklopa (poboljšana izlazna snaga izgaranja, smanjenje obujma, smanjeno mehaničko trenje, proširenje sustava mjenjača i generalizacija sustava Stop & Start).

Novi PEUGEOT 208: kompatibilan s €6.d standardima

Novi PEUGEOT 208 može se opremiti cijelim nizom revolucionarnih benzinskih motora usklađenih sa standardom €6.d i dizelskih motora usklađenih sa standardom €6.d-TEMP. Jedinstvena je ponuda u segmentu B ta što su PureTech 100 i 130 dostupni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8.

Benzin, 3-cilindarski, 1,2-l cc motori:

 • PureTech 75 S&S BVM5
 • PureTech 100 S&S BVM6 ili EAT8
 • PureTech 130 S&S EAT8.

Dizel, 4-cilindarski,1,5-l cc motor:

 • BlueHDi 100 S&S BVM6.

Za regije u kojima zahtjevi za normama za ispušne plinove nisu toliko strogi također će biti dostupni motori opremljeni ručnim mjenjačem (BVM6) ili automatskim mjenjačem (EAT6).

Novi PEUGEOT 208: elegantan, atraktivan dizajn

Eksterijer novog modela PEUGEOT 208 toliko je prepoznatljiv i stilski da mu nisu potrebni kromirani elementi, čime se otkriva snaga ekspresivna dizajna i ugodnih proporcija. Ovaj se model zaista nalazi u samom središtu prelaska u više tržišne segmente marke PEUGEOT.

Duži, širi i niži od trenutačnog modela PEUGEOT 208, ova nova generacija otkriva prepoznatljivu liniju karoserije i posreduje sportski karakter zahvaljujući svojim jasnim, markantnim linijama. Jasan dašak senzualnosti također se posreduje široko izvedenim krilnim elementima i ukupnim linijama karoserije – čime se postiže diskretna ravnoteža između decentnog i robusnog.

Novi PEUGEOT 208 : tehnološki napredan, revolucionaran na dodir

Nadahnut konceptualnim vozilom PEUGEOT FRACTAL, novi model PEUGEOT 208 profitira od nove, revolucionarne generacije sustava PEUGEOT i-Cockpit®, neizostavna dijela DNK-a marke PEUGOT koji je svoje sljedbenike pronašao među više od 5 milijuna vozača.

PEUGEOT i-Cockpit® u novom modelu PEUGEOT 208 sadrži jednaku, besprijekornu 3-stupanjsku ergonomičnu strukturu koja se može pronaći kod drugih modela u ponudi.

Novi PEUGEOT e-208: e-mocija

Novi PEUGEOT e-208 nudi živahan, stimulirajuć doživljaj vožnje sa svojim 100-% električnim motorom koji je dostupan od lansiranja:

 • električni motor sa 100 kW (136 bhp) koji stvara okretni moment od 260 Nm (dostupan od 0 km/h) za trenutnu reaktivnost,
 • tih motor, s nultom stopom vibracija,
 • tehnološki prikaz na središnjem zaslonu (funkcijski prikaz pogonskog sustava u stvarnom vremenu).

Novi PEUGEOT PARTNER: International Van Of The Year 2019

 • 19.9.2018
Partner nagrada

Novi PEUGEOT PARTNER izabran je za International Van Of The Year 2019 u srijedu, 19. rujna u Hanoveru. Ova nagrada prepoznaje predanost PEUGEOT timova projektu koji je u središtu strategije razvoja Marke.

Novi Peugeot ima dinamičnu i akustičnu kvalitetu bez presedana, brojne sadržaje za tehnologiju i sigurnost, dvije duljine karoserije (4,40m i 4,75m) ili široki raspon motora i opremu dizajniranu kako bi korisnicima olakšala svakodnevni život.

Dvije važne i neviđene inovacije privukle su pažnju:

 • Indikator nosivosti za siguran utovar i
 • Digitalni Unutarnji Retrovizor koji omogućava vidljivost pomoću kamere za mrtvi kut.

Peugeot Partner se ističe ekskluzivnom primjenom PEUGEOT i-Cockpit® koji je svjetska premijera u ovom segmentu, nudeći novo iskustvo u vožnji za još veću produktivnost.

Svaki stručnjak će pronaći vlastitu konfiguraciju koja će mu omogućiti učinkovito obavljanje posla, uključujući Grip izvedbu koja će zadovoljiti potrebu za robusnim uslugama u svim okolnostima ili izvedbom Asphalt za one koji provode dosta vremena u svom vozilu.

Novi Peugeot Partner osnažuje našu ambiciju za svladavanje nemogućeg.

Nagrada « International Van Of The Year » postoji od 1992. Žiri je sastavljen od 25 europskih novinara i urednika neovisnih časopisa, specijaliziranih za laka gospodarska vozila.

Pure Tech 110 S&S i 130 S&S: Najbolji motor godine 2018

 • 7.6.2018
MOTOR leta

Benzinski turbo motor PureTech grupacije PSA je već četvrtu godinu zaredom dobio nagradu za međunarodni motor godine

Jučer je žiri na 20. izdanju takmičenja "International Engine of the Year Awards" u Stuttgartu već četvrtu godinu zaredom dodijelio trocilindričnom benzinskom turbo motoru Pure Tech 110 S&S i 130 S&S nagradu za najbolji motor godine u kategoriji motora sa zapreminom od 1 do 1,4 litara.

Grupacija PDS je dostavila 210 patenata za porodicu trocilindričnih benzinskih motora. Najnovija generacija motora PureTech je još efikasnija, štedljivija s aspekta potrošnje goriva i učinkovitija, koja omogućuje:

 • u prosjeku 4% nižu potrošnju goriva od prethodne generacije;
 • poboljšano reagiranje1 zahvaljujući optimizaciji turbokompresora (20 % brže povećanje okretnog momenta od 1500 okr/min dalje);
 • 75% smanjenje emisija krutih čestica zahvaljujući filteru krutih čestica benzinskog goriva (GPF2) koji odgovara faktoru usklađenosti RDE3 1,5, koji će prema Evropskom zakonodavstvu stupiti na snagu 2020., dakle tri godine unaprijed;
 • kompaktniju strukturu motora koja odgovara novoj konstrukcijskoj osnovi (CMP4) za gradska vozila, limuzine sa petoro vrata sa srednjim nivoom opreme i kompaktnim SUV-om.

Nova generacija motora, koja je u 2017. lansirana zajedno s novim Peugeotom 308, upravo se uvodi u vozila grupacije PSA, i to za oko sto verzija u više od 70 država. Svi motori odgovaraju evropskom standardu Euro 6.d-temp i kineskom standardu China 6b.

Ovom prilikom, Alain Raposo, direktor pogonskih sistema i podvozja pri grupaciji PSA, izjavio je: "S velikim ponosom primamo ovu prestižnu nagradu već četvrtu godinu zaredom. To je dokaz sposobnosti naših razvojnih grupa. Ovim motorom je sada opremljena većina naših vozila jer je postigao veliki uspjeh kod naših klijenata. Ova nagrada je globalno priznanje za konkurentnost i učinkovitost našeg izbora benzinskih motora, a posebno našeg trocilindričnog motora PureTech."

 

3-valjni turbo benzinski motor PureTech 110 i 130 KS

Tip

 

3 valja u redu

Norma o zaštiti okoliša

 

Euro 6d.temp s faktorom usklađenosti stvarnih emisija tokom vožnje (CF RDE) 1,5

Uvođenje Euro 6d od 11/2018 dalje (3 godine unaprijed)

Najveća snaga

kW / KM

96 / 130 kod 5500 okr/min

81 / 110 kod 5500 okr/min

Najveći okretni moment

Nm

230 kod 1750 okr/min

210 kod 1500 okr/min

Način izgaranja

 

Motor sa neposrednim ubrizgavanjem u središnjem položaju i kompresijskim punjenjem

Promjenljivo vrijeme zatvaranja ventila usisnih i ispušnih ventila

Upravljanje motora i dovod u motor

 

Kontrolna jedinica SSTG PSA

Neposredno ubrizgavanje 250 bar

Električno upravljanje

 

Inteligentno električno upravljanje optimizacijom punjenja akumulatora Stop & Start

Zapremina

cm3

1199

Kompresijski odnos

 

10,5: 01

Promjer x hod 

mm x mm

75 x 90,5

Polužje

 

Radilica s modularnom glavom, fiksni klipni klinovi

Čelik visoke čvrstoće

Pumpa za ulje

 

Sa promjenjivom zapreminom s automatskim upravljanjem preko kontrolne jedinice

Glava motora

 

Legura aluminija A57 s dodanim bakrom i termičkom obradom

Gravitacijsko livenje

Ispušni kolektor ugrađen u lijevane dijelove glave motora

Kompresijsko punjenje

 

Turbokompresor nove generacije, optimizirano iskorištenje, integrirani ispušni elektroventil (Dump Valve), električni zaobilazni ventil (Waste Gate)

Kućište

 

Iz tlačnog ulivenog aluminija u vakumu, hibridni cilindrični tuljci umetnuti s tlačnim ulijevanjem

Ubrizgavanje

 

Središnje neposredno ubrizgavanje, brizgaljke sa 5 otvora izrađene po tehnologiji laserskog bušenja

Visokotlačna benzinska pumpa 250 bar

Upravljanje ventilima

 

2 tubularne bregaste osovine od kompozitnog materijala

Pogon preko vlažnog remena, premaz DLC na klackalicama

Sistem ventila

 

Neposredni prijenos preko mehaničkih podizača

Ventili po cilindru

 

4 ventila po cilindru

Dužina motora

mm

604,5

Visina motora

mm

683,5

Širina motora

mm

586

Masa prema standardu PSA

kg

84 kg

Gorivo

RON

91-98

Hlađenje

 

Upravljanje temperature s upravljačkim termostatom

Ispušna linija

 

Jednodijelni sklop elemenata za smanjenje zagađenja ispod turbokompresora s katalizatorom + filterom krutih čestica benzinskog goriva

 


 1 Reagiranje: vrijeme reakcije motora vozila

2 (Gasoline Particulate Filter) - filter krutih čestica benzinskog goriva

3 (Real Driving Emissions) - emisije u realnim uvjetima vožnje

4 (Common Modular Platform) - zajednička konstrukcijska osnova

Novi PEUGEOT 508 SW: Radikalan karavan!

 • 6.6.2018

Novi Peugeot 508 SW će bit otkriven na Salonu automobila u Parizu i dostupan u Europi od januara 2019. godine.

PEUGEOT predstavlja karavansku inačicu novog PEUGEOT 508. Novi PEUGEOT 508 SW ruši dizajnerske kodove na iznimno konkurentnom tržištu karavana D-segmenta. Novi PEUGEOT 508 SW krasi oštar dizajn niske i dinamične siluete. Stvara savršenu ravnotežu između sportske elegancije i praktičnosti, pružajući zavidnu količinu prostora za putnike te velik prtljažnik kojem se lako pristupa. Unutrašnjost se odlikuje najnovijom generacijom PEUGEOT i-Cockpita®, a malim krugom okretanja snalazi se u najrazličitijim okruženjima – od gradskih ulica do autoceste. Izvrstan pogonski sklop spaja vrhunske vozne osobine i savršenu kontrolu naginjanja karoserije. Automobil osmišljen da pruži vrhunske performanse, sigurnost i udobnost.

Dizajn koji oduzima dah

Marka je oduvijek dizajnirala karavane na temelju limuzina, kao što je PEUGEOT 504, stvoren prije pedeset godina. Tako i novi PEUGEOT 508 SW krase svi upečatljivi elementi dizajna radikalne limuzine. Nove proporcije daju mu iznimno dinamičan oblik.

Zahvaljujući funkcionalnim krovnim nosačima koji izgledom odgovaraju dizajnu automobila, karavan je gotovo jednako nizak kao i limuzina; samo 1,42 m. To je gotovo 6 cm manje od prethodne generacije, što donosi optimalne aerodinamičke karakteristike, a pritom osigurava dovoljno prostora za glave putnika na stražnjim sjedalima. Dug je 4,78 m (samo 3 cm dulji od limuzine i 5 cm kraći od prethodne generacije).

Prednji kraj jednako je upečatljiv kao i prednji kraj limuzine. Zahvaljujući Full LED prednjim svjetlima i vertikalnom svjetlosnom potpisu sjajnih LED dnevnih svjetala, novi PEUGEOT 508 SW odlikuje se jedinstvenim, ekskluzivnim identitetom koji upotpunjuju poznati lav smješten u sredini prednje maske i logotip 508 na poklopcu motora.

Stražnji kraj ostavlja dojam snage i suvremenosti, zahvaljujući sjajnoj crnoj vodoravnoj traci koju s obje strane omeđuju trodimenzionalna Full LED stražnja svjetla preuzeta iz limuzine. Kromirana dvostruka ispušna cijev vizualno spušta vozilo i dodatno ističe sportski dizajn.

Prtljažniku se pristupa putem praktičnih petih vrata (koja mogu biti motorizirana i mogu se otvarati slobodnih ruku). Prag prtljažnika nizak je i širok (6 cm niži od limuzine, samo 63,5 cm udaljen od tla, 2,4 cm širi). Pokrov prtljažnika koji se lako postavlja i uklanja pruža izravan pregled cijelog prtljažnika kapaciteta 530 litara (sa zatvorenim pokrovom).

Modularnost je iznimno važna za karavane pa je novi PEUGEOT 508 SW opremljen stražnjom klupom djeljivom u omjeru 2/3:1/3 s funkcijom Magic Flat. Taj sustav omogućuje trenutačno preklapanje bočnih sjedala s pomoću dva gumba smještena s obje strane prtljažnika. Time se stvara potpuno ravna podnica koja oslobađa 1780 litara utovarnog prostora.

PEUGEOT i-Cockpit® u kabinu donosi neusporediv ugođaj

Baš kao i nova limuzina Peugeot 508, njezina SW izvedba isto je tako opremljena najnovijom generacijom PEUGEOT i-Cockpita®.

Velika je pozornost posvećena smještaju i dimenzijama različitih rješenja za odlaganje pa se u hlađeni pretinac za rukavice mogu odložiti dvije boce od 1,5 l, po jedna boca od 1 l u svaka vrata i dvije boce od pola litre u središnji pretinac za odlaganje ispod naslona za ruke (uz držače čaša). Zahvaljujući inteligentnom smještaju pretinca za kablove, veliko područje oko mjenjača EAT8 omogućuje dovoljno prostora i za najveće pametne telefone (ako se ne pune indukcijski u prostoru ispod središnje konzole).

Vrhunski zvučni sustav dizajnirao je FOCAL®, poznati francuski proizvođač. Taj sustav s pomoću 10 zvučnika opremljenih ekskluzivnom tehnologijom FOCAL® osigurava čist i jasan zvuk koji se besprijekorno čuje u cijelom vozilu. Rešetke visokotonaca smještenih u sva četiri vrata izrađene su od brušenog metala.

Optimalna sigurnost zahvaljujući novim tehnologijama za pomoć u vožnji

Novi PEUGEOT 508 SW nudi širok raspon sustava pomoći u vožnji posljednje generacije. U ponudi su sustav Night Vision, prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop & Go , upozorenje o izlasku iz voznog traka, funkcija pomoći pri parkiranju Park Assist, Full led svjetla sa funkcijom osvjetljenja zavoja i dr.

Jedinstveno i instinktivno upravljanje

U svakom području, od dizajna vozila, organizacije prostora, pomno osmišljenih dimenzija i smanjenja mase do aerodinamičkih značajki i pogonskih sklopova, uloženi su najveći mogući napori da bi se osigurao intenzivan osjećaj u vožnji i postigle najbolje vrijednosti emisija CO2 u klasi.

Novi PEUGEOT 508 SW koristi novu generaciju PureTech i BlueHDi motora (sa SCR tehnologijom) koja je predstavljena i na limuzinskoj izvedbi.

U ponudi su dvije benzinske izvedbe temeljene na PureTech 1.6L motoru:

 • PureTech 180 S&S EAT8,
 • PureTech 225 S&S EAT8.

I četiri dizelske izvedbe temeljene na BlueHDi 1.5L i 2.0L motorima:

 • BlueHDi 130 S&S BVM6,
 • BlueHDi 130 S&S EAT8,
 • BlueHDi 160 S&S EAT8,
 • BlueHDi 180 S&S EAT8.

Svi su motori već homologirani u skladu s normom Euro6.d temp, u iščekivanju odredbi norme Euro 6 koje će se početi primjenjivati u siječnju 2020., posebno u pogledu emisija dušikova oksida. Vrijednosti emisija CO2 najbolje su u klasi, a uzimaju u obzir nove tehničke odredbe postupka WLTP kojima se nastoje uskladiti razine potrošnje provjerene testiranjima i razine potrošnje pri uporabi potrošača.

Bit će otkriven na Salonu automobila u Parizu i dostupan u Europi od januara 2019. godine.

Novi PEUGEOT 508: Radikalna limuzina!

 • 22.2.2018

Novi PEUGEOT 508 mijenja sve. S novom niskom i kompaktnom konstrukcijom, novim vanjskim dizajnom, oštrim i snažnim, sa spektakularnom unutrašnjosti koja dolazi s jedinstvenom izvedbom sustava PEUGEOT i-Cockpit®, novi PEUGEOT 508 obećava intenzivne doživljaje. Njegove uzorne vozne osobine, novi motori, tehnološka oprema, ali i generacijski skok u kvaliteti čine novi PEUGEOT 508 svjetskim predvodnikom uspona u višu klasu Marke. Na bosansko tržište stiže krajem 2018. godine.

Odvažan dizajn

Već na prvi pogled, novi PEUGEOT 508 iznenađuje svojom snažnom izražajnošću i dinamičnim stavom. Riječ je o niskom automobilu tek 1,40 m, fluidnih i aerodinamičnih linija u duhu „kupea”. Prednji kraj izgleda zadivljujuće i agresivno. Profinjena prednja maska izvedene s motivom šahovnice ističe se između svjetala Full LED. Vertikalni vizualni potpis s dnevnim svjetlima LED opalnog sjaja daje snažnu i ekskluzivnu osobnost. Vitka i oštra, poput zagrada označuju prednji dio automobila, pružajući se od svjetala do ventilacijskih otvora na odbojniku. Promatran iz profila, novi PEUGEOT 508 otkriva savršenu usklađenost proporcija sa snažnim obilježjima. Niska linija krova, napeta i fluidna, slijedi vrhunske dizajnerske značajke. Automobil djeluje kompaktno, a zapravo je dugačak 4,75 m. Ugrađene ostakljene površine dodatno izduljuju siluetu i otkrivaju vrata bez okvira. Stražnji dio također otkriva jednu od originalnosti novog PEUGEOT 508: vješto sakriven prtljažnik koji omogućuje spajanje stila i funkcionalnosti s pomoću lakšeg pristupa prtljažniku ukupnog obujma od 487 litara.

Kabina oplemenjena sustavom PEUGEOT i-Cockpit®

Novi PEUGEOT 508 opremljen je, naime, najnovijom izvedbom sustava PEUGEOT i-Cockpit®. Tako otkrivamo najvažnije elemente sustava PEUGEOT i-Cockpit®:

 • kompaktni upravljač,
 • veliki kapacitivni dodirni zaslon HD od 10" formata 8/3,
 • instrumentnu ploču u visini očiju visoke rezolucije od 12,3".

Potonja se ploča može u potpunosti podesiti i personalizirati (šest različitih načina prikaza), smještena je iznad ruba upravljača te najbliže vidnom polju prikazuje sve informacije korisne za vožnju. Središnji dodirni zaslon savršeno je ugrađen u armaturnu ploču, gotovo u savršenoj ravnini s njom. Kapacitivni dodirni zaslon širokog formata u prvoj je razini izvedbe Active veličine 8", a od razine Allure dolazi u visokoj razlučivosti s dijagonalom od 10". Uz njega se nalazi šest prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke (toggle switches), izvanredno ugrađenih u površinu ploče, koji omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost: radiju, klimatizaciji, navigaciji, postavkama vozila, telefonu, mobilnim aplikacijama i sustavu i-Cockpit® Amplify.

Svojim dizajnom dodatno naglašava suvremenost vozačeva mjesta te s pomoću tipki na upravljaču u potpunosti pridonosi užitku vožnje.

Intenzivno iskustvo vožnje

U pogledu užitka u vožnji, novi PEUGEOT 508 je vjeran DNK-u marke. Stoga je opremljen tehnologijama te znanjem i umijećem koje su razvijene u Grupi PSA:

 • uporabom platforme EMP2, zasigurno jedne od najboljih postojećih platformi koja istovremeno osigurava iznimne vozne osobine te sudjeluje u uspješnom pothvatu smanjenja mase (prosječno 70 kg manje u odnosu na prethodnu generaciju) radi manje potrošnje goriva, veće pasivne sigurnosti i boljih performansi;
 • primjenom nove tehnologije varenja karoserija je ojačana kako bi i nakon više godina uporabe zadržala čvrstoću i najbolje vozne osobine;
 • ugradnjom prigušujućih nosača motora koji optimalno ublažavaju vibracije ovjesa;
 • podešavanjem stražnje osovine multi-link, u višoj razini opreme spojene ovjesom s prilagodljivim amortizerima Active Suspension Control (serijski u razini opreme GT i kod svih benzinskih motora te kao opcijska oprema kod dizelskih motora od 2,0 l);
 • prilagođenom podešavanju prianjanja za svaki motor kako bi se umanjili vertikalni pomaci automobila i ublažile nepravilnosti na cesti;
 • kalibracijom električnog servoupravljača kako bi se osigurao kompromis između glatkoće i čvrstoće u svim situacijama prilikom vožnje te kako bi se omogućila nesputana upravljivost; 
 • uporabom suvremenog i pouzdanog automatskog prijenosa korištenjem novog automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa EAT8 s impulsnim električnim komandama.

Cjelina koja se sastoji od sustava PEUGEOT i-Cockpit® i njegovog kompaktnog upravljača pruža višestruke doživljaje u vožnji za posve zapanjujući rezultat!

Učinkovitost i performanse

Bilo da je riječ o konstrukciji vozila, odnosu volumena, optimiranju dimenzija, smanjenju mase, aerodinamičnosti ili pogonskim sklopovima, primjenjuje se sva sredstva kako bi se postigle nove niske razine emisije CO2.

Novi PEUGEOT 508 je stoga, u skladu s normom Euro 6.c, opremljen novom generacijom motora PureTech i BlueHDi (svi s tehnologijom SCR) kako bi po vrijednostima emisije CO2. bio najbolji u klasi. Te su performanse još izvanrednije jer su usklađene s novim tehničkim odredbama norme WLTP, kojom se nastoji približiti homologiranu potrošnju i potrošnju pri stvarnoj upotrebi.

NOVI PEUGEOT RIFTER: novo ime za jedinstvenu siluetu

 • 21.2.2018

Njegovo ime, PEUGEOT RIFTER, kratko i moćno, odmah Vas vodi u boravak i korištenje na otvorenom. Opremljen s PEUGEOT i-Cockpit®, novi PEUGEOT RIFTER donosi intenzivan doživljaj vožnje, jedinstven u svojoj klasi i u svim okolnostima. Izgrađen na novoj platformi, novi PEUGEOT RIFTER nudi otpornost i izdržljivost kako bi zadovoljio najzahtjevnije primjene. Dostupan u dvije duljine, sa 5 ili 7 sjedala, on njeguje raznovrsnost, modularnost i praktičnost. Ima učinkovite motore kao i tehničku opremu posljednje generacije.

« Izazov za novi PEUGEOT RIFTER bilo je ponuditi poželjno vozilo koje zadržava volumen, robusnost, modularnost i kompaktnost. Nova platforma omogućava izbore savršeno izbalansiranih dimenzija. Naši dizajneri u potpunosti su iskoristili svoje potencijale kako bi na novoj silueti predstavili prepoznatljiv stilski identitet.» Keith RYDER, Voditelj dizajna za PEUGEOT RIFTER

Užitak u vožnji

Novi PEUGEOT RIFTER dizajniran je na platformi EMP2, poznatoj po svojim dinamičkim kvalitetama. U kombinaciji sa posebnim razvojem na stražnjoj strani kako bi se unaprijedila modularnost i opterećenje, ona nudi PEUGEOT RIFTER-u kombinaciju udobnosti i držanja ceste na razini koja je neviđena u ovom segmentu.

Tehnologija na najvišoj razini

Novi PEUGEOT RIFTER, odgovarajući na sve potrebe svakodnevnog života, prirodno koristi prednosti posljednjih naprednih tehnologija Marke. Popis sigurnosne opreme je impresivan i jedinstven u segmentu, ovisno o izvedbama : Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sustav za nadzor mrtvog kuta, adaptivan tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine, Active Safety Brake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, pristup i pokretanje vozila bez ruku, elektronska kontrola stabilnosti prikolice, električna parkirna kočnica, Visiopark kamera 1 (180°) za pomoć pri parkiranju straga i dr.

Infotainment posljednje generacije

Povezivost je osigurana velikim dodirnim zaslonom u boji od 8’’. Smješten nadohvat ruke, dolazi s dvije USB utičnice, Jack utičnicom, funkcijom Bluetooth kao i bežično punjenje pametnog telefona. Sustav je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompaktibilan s Mirror Link®, Apple Carplay™ i Android Auto™.

Pametna funkcionalnost

Novi PEUGEOT RIFTER nudi lako prilagodljiv i modularan volumen. Optimizacija arhitekture omogućava 2 izvedbe s 5 i 7 sjedala od koje je svaka u 2 duljine: Osnovna (4,40 m) i Produžena (4,75 m). Ova posljednja dodaje duljinu kako na međuosovinskom razmaku tako i na prevjesu, za idealnu prostranost. U 2. redu, svako od 3 individualna sjedala može primiti dječju sjedalicu. Vrlo jednostavno se preklope u podnicu iz prtljažnika sa opcijom « Magic Flat » (dostupna od 2. tromjesečja 2019). U Produženoj izvedbi, 2 neovisna sjedala u 3. redu su klizna i mogu se izvaditi (kao u Osnovnoj izvedbi) kako bi se prilagodili svim okolnostima bilo da se radi o volumenu prtljažnika ili prostoru za koljena putnika. Utovar dugih predmeta je lako jer se suvozačevo sjedalo može staviti u podnicu. Prtljažnik PEUGEOT RIFTER raspolaže volumenom prostora za teret do 775 litre ispod police u izvedbi sa 5 sjedala u standardnoj duljini ide do 4 000 litre ispod paviljona sa preklopljenim sjedalima u dugoj izvedbi. Zračni jastuk suvozača « Bag In Roof », svojim inovativnim smještajem u krov, omogućava stvaranje zatvorenog i hlađenog pretinca velikog kapaciteta. Maksimalan kapacitet spremnika je jedinstven za ovaj tip vozila: do 186 litara ovisno o izvedbama.

Predstavljen pretpremijerno na Salonu automobila u Ženevi 2018. Novi PEUGEOT RIFTER proizvodit će se u Španjolskoj (Vigo) i Portugalu (Mangualde).

„DREAM TEAM” SPREMAN JE ZA DAKAR 2018!

 • 10.11.2017

Po povratku sa sedmog i posljednjeg niza testnih vožnji u Maroku, tim PEUGEOT Total – koji je zauzeo prva tri mjesta na pobjedničkom postolju relija Dakar 2017. – sada je spreman za sljedeće izdanje najzahtjevnijeg svjetskog rally-raida koji će se održavati u Južnoj Americi od 6. do 20. januara 2018. Stéphane PETERHANSEL / Jean Paul COTTRET, Sébastien LOEB / Daniel ELENA, Carlos SAINZ / Lucas CRUZ i Cyril DESPRES / David CASTERA poredat će se na startnoj liniji relija Dakar 2018. za upravljačem sasvim novog trkaćeg automobila sa znakom lava: modela PEUGEOT 3008DKR Maxi.

Sastav tima PEUGEOT Total ostaje isti za reli Dakar 2018., na trkaćem automobilu izvedene su korjenite promjene za optimalne performanse. Tehnička ekipa PEUGEOT SPORT radila je na tome da automobil sa znakom lava postane još pouzdaniji uoči izazova koji ga očekuje! Konstrukcija novog modela PEUGEOT 3008DKR Maxi temelji se na konstrukciji serijskog modela SUV PEUGEOT 3008, koji je proglašen „automobilom godine 2017.”, s 3-litrenim motorom s dvostrukim turbopunjačem i 2 pogonska kotača. Ovjesi su izmijenjeni kako bi bilo lakše upravljati automobilom.

Svih četvero vozača i suvozača aktivno su sudjelovali u programu testnih vožnji tako da je PEUGEOT 3008DKR Maxi ove godine skupio više od 18 000 kilometara u Maroku, Portugalu i Francuskoj. Međutim, svjesni su toga da im nova tehnička pravila ne idu u prilog. Naime, najmanja masa koja je propisana za PEUGEOT povećana je, dok su suparnički automobili postali lakši, čime dobivaju veću slobodu u drugim područjima. Ipak, kao što se obično kaže, najveća poteškoća relija Dakar bit će sama fizionomija tog izazova.

Četiri ekipe tima iz snova PEUGEOT same su, na dva ili na četiri kotača, skupile čak 19 ukupnih pobjeda i 148 pobjeda po etapama, tako da je to najuspješnija postava u povijesti relija Dakar. Usprkos tim dostignućima, PEUGEOT ostaje skroman uoči početka 40. izdanja tog velikog klasika rally-raida – koji se po 10. put održava u Južnoj Americi – a PEUGEOT ga je osvojio šest puta: njegova prva pobjeda seže do daleke 1987. s automobilom PEUGEOT 205T16 Grand Raid.

Red Dot Product Design 2017 za PEUGEOT

 • 20.7.2017
RedDot

Gala dodjela nagrada Red Dot Product Design održana je 3. jula u njemačkom gradu Essen. PEUGEOT je primio nagradu za dva inovativna rješenja. Spoljašnje i unutrašnje dizajniranje novog SUV-a PEUGEOT 3008 nagrađeno je prvom nagradom. Također je nagrađen trotinet s električnim motorom e-Kick kojeg smo razvili zajedno s kompanijom MICRO. Nagrade Red Dot Product Design Award predstavljaju važnu referencu u svijetu dizajniranja, a dodjeljuje ih žiri koji se sastoji od 39 stručnjaka.

Novi SUV PEUGEOT 3008 je oduševio svojim stilom spoljašnosti, a isto tako i dizajnom unutrašnjosti. PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije donosi potpuno novo postavljeno vozačevo mjesto. Kompaktni volan, visoko ugrađen po mjeri podesiv prikazivač i ekran na dodir ispod kojeg su ugrađene klavirske dirke pobrinut će se za još intenzivnije doživljaje u vožnji. Od početka prodaje u Evropi je novi PEUGEOT 3008 naručilo već više od 150.000 kupaca. Čak 83 % kupaca odlučilo se za nivo opreme Allure, GT Line i GT.

Sa trotinetom s električnim motorom e-Kick možete preći posljednje kilometre puta po gradu nakon što ste parkirali vozilo. Trotinet se zahvaljujući "vodiču" koji olakšava njegovo višenamjensko korištenje može sklopiti u nekoliko sekundi. E-Kick se u Evropi prodaje od novembra 2016.

Marka PEUGEOT je već četvrti put osvojila nagradu Red Dot Product Design Award.  To je ukupno već 37. nagrada za novi PEUGEOT 3008, koji je između ostalog osvojio i prestižni naziv Car of the Year 2017 (automobil 2017. godine). Za trotinet e-Kick je ovo tek prvo prestižno odlikovanje.

International Engine of the Year Awards 2017

 • 10.7.2017

Trocilindrični 1,2-litarski benzinski motor s turbokompresorom PureTech grupacije PSA je ove godine bio ponovno izabran za "motor godine"

Na 18. izdanju natjecanja "International Engine of the Year Awards" u Stuttgartu međunarodni žiri novinara dodijelio je trocilindričnom turbo motoru 1.2L PureTech nagradu za najbolji motor 2017. godine u kategoriji motora sa zapreminom od 1 do 1,4 litara.

Proizvodni i tržišni uspjeh
Nagrada za "motor 2017. godine" će već treći put zaredom krunisati tržišni uspjeh ovog motora, koji je inače dostupan sa 110 i 130 konjskih snaga (PureTech 110 S&S i PureTech 130 S&S).
-    Od početka prodaje u 2014. godine do danas u proizvodnim pogonima Française de Mécanique u francuskom Douvrinu (Pas de Calais) i Xiang Yang u Kini proizveli su već više od 850.000 primjeraka ovog motora. Krajem 2017. godine će početi da proizvode motor i u francuskoj tvornici u Trèmeryju (Moselle) kako bi zadovoljili povećanu potražnju i time udvostručili proizvodnu kapacitetu motora u Francuskoj. Prema prognozama, godišnja proizvodna količina će premašiti 1 milion primjeraka do 2019. godine.
-    S motorom 1.2L PureTech, koji je dostupan sa 110 ili 130 konjskih snaga, opremljena su višenamjenska vozila i vozila sa srednjim nivoom opreme svih marki grupacije PSA. Danas ga ugrađuju već u više od 90 različnih aplikacija koje prodaju u skoro 70 država. U 2017. godini je znatno doprinio tržišnom uspjehu novih modela grupacije, kao što su novi Peugeot 3008, izabran za "Evropski auto 2017. godine".
-    Na evropskom tržištu modularna porodica 3-litarskog motora 1.2L PureTech predstavlja trećinu od ukupno prodanih benzinskih i dizelskih motora grupacije PSA.

Još učinkovitija i ekološki prihvatljivija ponuda

Vožnja s 3-litarskim turbo motorom 1.2L PureTech već ionako spada među najudobnije na tržištu i to od najnižih okretaja dalje, a mi ćemo ga naravno i dalje razvijati, tako da će krajem 2017. godine imati znatna poboljšanja s kojima će dobiti na učinkovitosti i omogućiti još manju potrošnju goriva (do 4 %):
-    uvođenje filtera krutih čestica (FAP), koji omogućava više od 75 % niže emisije krutih čestica i prijevremeno ispunjavanje zahtjeva budućih emisijskih standarda u Evropi i u Kini do 2020. godine;
-    optimizacija iskorištenosti posebno u vezi s osavremenjivanjem ciklusa izgaranja i tlakom ubrizgavanja povećanim na 250 bar;
-    smanjenje trenja i uvođenje novog turbokompresora;
-    kompaktnija struktura motora za osiguranje optimalne aerodinamičnosti (niži koeficijent otpora zraka (SCx)).

Christian Chapelle, direktor pogonskih sklopova i podvozja grupacije PSA, ovom prilikom je izjavio: "S ovom nagradom dobili smo potvrdu o kvaliteti i izuzetni učinkovitosti naših benzinskih motora. Mi ćemo i dalje nastojati da optimiziramo naše motore s unutrašnjim izgaranjem kako bi postali još učinkovitiji, ekološki prihvatljiviji i pripremljeniji za prijelaz na druge izvore energije."

Evropski automobil godine 2017 PEUGEOT 3008

 • 10.03.2017

Novi PEUGEOT 3008 je 6. marta u Ženevi, osvojio titulu Evropski automobil godine 2017 (Car of the Year 2017), koju mu je dodijelio žiri od 58 evropskih novinara.

Novi SUV PEUGEOT 3008 osvojilo je titulu "Evropski automobil godine 2017". Članovi žirija pohvalili su njegov stilski i unutrašnji dizajn kao i njegove performanse. Zbirki od oko dvadeset drugih nagrada, koje je novi PEUGEOT 3008 već osvojio, pridružit će se i ovo prestižno priznanje.

Nagradu Evropski automobil godine dodjeljuje žiri sastavljen od 58 iskusnih novinara iz 22 država. Od početka 2016. godine u izboru je učestvovalo trideset modela vozila. 6 marta 2017. godine, uoči predvečerja Salona automobila u Ženevi, ovogodišnju titulu na završnom glasanju osvojio je novi PEUGEOT 3008.
 
”Izuzetno sam ponosan i presretan da je novi PEUGEOT 3008 osvojio titulu Evropski automobil godine 2017. Ovo priznanje je vrhunac petogodišnjeg nevjerojatnog rada timova marke Peugeot i naše grupacije.” Jean-Philippe Imparato, generalni direktor marke PEUGEOT.

Evropski automobil godine 2017.: novo sportsko terensko vozilo PEUGEOT 3008 je stiglo u pravo vrijeme! Namijenjeno je izbirljivim kupcima koji su u potrazi za isticanjem i novim doživljajima, zato nastoji postati jedno od najvažnijih imena u kategoriji kompaktnih sportskih terenskih vozila. Novi PEUGEOT 3008 pruža jedinstvenu kombinaciju stila, udobnosti i ponašanja na cesti. Spektakularni PEUGEOT i-Cockpit® uključuje najsavremeniju tehnologiju i daje vozačevom mjestu potpuno novo značenje. Zahvaljujući kompaktnom volanu, 12,3-inčnom ekranu u visini očiju i središnjem ekranu na dodir s kapacitativnom tehnologijom u kombinaciji s ergonomskim klavirskim tipkama nudi intuitivnije i intenzivnije doživljaje u vožnji. Novi PEUGEOT 3008 također nudi brojne sisteme za pomoć u vožnji i ostalu tehnološku naprednu opremu kao i mogućnosti za komunikacijsko povezivanje.

Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric

 • 29.03.2017

Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric spaja adute porodičnog monovolumena Partner Tepee koji su zaslužni za njegov uspjeh već od samog početka prodaje, sa prednostima i užitkom u vožnji s električnim vozilima. Uz prostranu i prilagodljivu unutrašnjost nudi udobnost za pet putnika. PEUGEOT Partner Tepee Electric namijenjen je rastućem broju kupaca koji žele spojiti električnu mobilnost sa različitim svakodnevnim aktivnostima osobne prirode ili sa kombinacijom osobnih i poslovnih aktivnosti. Homologirana autonomija od 170 km dovoljna je za potrebe većine evropskih vozača koji dnevno u prosjeku prijeđu manje od 60 km. PEUGEOT Partner Tepee Electric na taj način proširuje polje upotrebe električnih vozila: svakodnevne grupne vožnje, na primjer do posla i ostalih ciljeva kao i porodični izleti od sada su kompatibilni s električnom mobilnošću.

 Privlačan trošak upotrebe

Novi PEUGEOT Partner Tepee Electric znači i bezbrižno održavanje koje je za oko 30 % jeftinije u usporedbi sa vozilom koje ima motor s unutrašnjim izgaranjem:

 • Pogonski akumulator ima 8 godina odnosno 100.000 km garancije, a električni pogon 5 godina odnosno 50.000 km kada je ispunjen prvi od oba  uvjeta;
 • Interval održavanja je 2 godine ili 40.000 km nakon prve godine, a pritom nam nije potrebno ulje, remeni, a ni rashladna tekućina.
 • S obzirom da nema mjenjača i kvačila, manje je elemenata koje je potrebno pregledati.
 • Zbog dvostruke rekuperacije energije prilikom usporavanja i kočenja kočnice su rjeđe opterećene i manje istrošene.

S druge strane, energetski trošak po kilometru kod električnog vozila je približno 4-puta manji od goriva za vozilo koje ima motor s unutrašnjim izgaranjem*.

 

Užitak u vožnji na struju

Novi Partner Tepee Electric, koji je proizveden na osnovu porodičnog monovolumena PEUGEOT Partner Tepee s motorom sa unutrašnjim izgaranjem, ima električni pogonski sklop koji se je već pokazao kod malog furgona PEUGEOT Partner Electric, koji je u prodaji od 2013. godine.

 Kompaktan i veoma učinkovit električni motor je sinkroni motor s permanentnim magnetima i razvija 49 kW (67 KM) / 200 Nm, a ugrađen je u motornom prostoru. Dva sklopa litij-ionskih akumulatora sa velikom energetskom gustoćom i učinkovitošću 22,5 kWh integrirana su u podvozju na obje strane zadnje osovine. Takva integriranost je u korist niskom težištu i boljem ponašanju tokom vožnje i vodljivosti novog vozila PEUGEOT Partner Tepee Electric. Dodatna prednost ove integracije je i nepromjenljiva korisnost putničkog prostora i prikladan prtljažni prostor modela Partner Tepee.

 

*Pored toga prema evropskoj studiji NewMotion 25 % korisnika električnih vozila ocjenjuje da mjesečno uštede do 60 % prijevoznih troškova u usporedbi sa klasičnim vozilom na benzinski pogon.

 • NOVI PEUGEOT 3008 DKR KREĆE U OSVAJANJE RELIJA DAK