SUV Peugeot 3008 & 5008
SUV Peugeot 3008 & 5008

Sportska terenska vozila (SUV - Sport Utility Vehicle) čine segment svestrano korisnih vozila koja nude zavodljiv dizajn, modularnost za sva iskušenja i optimalnu udobnost u vožnji za sve vrste putovanja.

Pozivamo vas da ih pogledate i prepustite se potpuno inovativnim, zanosnim i senzornim iskustvima u vožnji.

EFIKASNOST I UČINKOVITOST

Benzinski motori PureTech i dizelski motori BlueHDi, kojima su opremljena Peugeot SUV vozila, pravi su spoj učinkovitosti i tehnologija, a odlikuju se niskim emisijama CO2. Novi Peugeoti 3008 i 5008, dizajnirani na lakoj i modularnoj konstrukcijskoj osnovi EMP2, osiguravaju efikasnost i nisku potrošnju goriva. Ručni mjenjači BVM5/BVM6 i automatski mjenjač EAT8 (Efficient Automatic Transmission 8) spajaju užitke u vožnji s učinkovitošću.

DINAMIČNOST I ERGONOMIJA

Sva Peugeot SUV vozila poznata su po svojim dinamičnim osobinama i sadrže brojne tehnologije koje pružaju izuzetnu udobnost. Vozačevo mjesto Peugeot i-Cockpit® kojeg čine kompaktni volan, instrument tabla u visini očiju i ekran na dodir, osiguravaju inovativnu vožnju i izuzetno praktično upravljanje. Uzdignut vozačev položaj omogućava bolju vidljivost koja pruža još više udobnosti u vožnji. Sistemi za pomoć u vožnji dodatno pojačavaju užitke za volanom i povećaju sigurnost putnika.

UDOBNOST I MODULARNOST

Sva Peugeotova sportska terenska vozila imaju prostranu putničku kabinu koja vozaču i putnicima nudi obilje udobnosti i sva potrebna mjesta za odlaganje. Unutrašnjost Peugeotovih SUV vozila nudi od 5 do 7 mjesta za sjedenjeI za cijelu porodicu. Osim prostrane unutrašnjosti, putnicima je dostupan i prtljažnik s velikom utovarnom zapreminom. Zadnja sjedala na preklapanje nude optimalnu fleksibilnost za sve vrste putovanja i djelatnosti.

ELEGANTAN DIZAJN I SPORTSKI IZGLED

Peugeot SUV vozila su robusna i istovremeno elegantna, čime vjerno čuvaju ugled robne marke. Njihov prepoznatljiv dizajn prepoznaje se po uzdignutom podvozju, horizontalnom poklopcu motornog prostora, vertikalno ugrađenoj ukrasnoj maski i naglašenim blatobranskim koševima.

SUV PEUGEOT 2008

suv 2008

"MORALI SMO BITI TAMO DA BI ZAVRŠILI NAŠE UMJETNIČKO PUTOVANJE."

Naša uzbudljiva i uvjerljiva vizija budućnosti sada se ponovo odražava u najnovijem sportskom terenskom vozilu PEUGEOT 2008. Potonji, naime, dokazuje da tehnologija i zadovoljstva nisu nespojivi i da čovjeka može iznenaditi čak i automobil. Naime, svako putovanje pretvara u putovanje i svakom pojedincu nudi način koji njemu savršeno odgovara.

Ovo ultra tehnološko napredno vozilo dobilo je PEUGEOT i-Cockpit® 3D nove generacije te opremu i sisteme za pomoć u vožnji koje su dizajnirali vrhunski PEUGEOTOVI stručnjaci.

SUV PEUGEOT 3008

SUV 3008

"POMJERILI SMO GRANICE MOGUĆEG"

Širenje granica istraživanja s najvišom tehnologijom. Ovaj izazov prihvatili su trojica upravljača bespilotnih letjelica odnosno dronova, koji su s novim SUV-om 3008 krenuli u istraživanje konstrukcije koja je pala u zaborav.

Na usamljenijim i također opasnim cestama se je ultra-povezani SUV pokazao savršenim pratiocem na njihovom epskom retro-futurističkom putovanju.

A što je vrhunac? Utrka dronova na tako bizarnom putu kao okolna historijska arhitektura koju su zabilježili ... možda posljednji put.

SUV PEUGEOT 5008

SUV 5008

"ODLUČILI SMO DA KRENEMO NA MUZIČKU I SPELEOLOŠKU EKSPEDICIJU"

Geološka tajna uz obalu Škotske po kojoj je nazvano remek-djelo velikog kompozitora Felixa Mendelssohna. To je sve što je bilo potrebnom DJ-vima prije nego što su krenuli na akustičnu ekspediciju svog života.

Equipped with their MPC and the Focal®S programom MPC i zvučnim sistemom Focal® Hi-Fi su u novom SUV-u 5008 uhvatili svaku kap kiše, svaki dah vjetra, svaku krivinu ceste.

To ih je inspiriralo za originalni muzički rad kojeg su vježbali u sigurnom utočištu prtljažnika njihovog SUV-a i na kraju putovanja u svojoj verziji snimili čak na licu mjesta koje ih je inspiriralo.

SUV VOZILA PEUGEOT