NOVI IZGLED MARKE PEUGEOT

Oslobodite se stereotipova i uživajte u svakom trenutku za volanom novog PEUGEOTA 308 SW.
Prepustite se njegovom izražajnom nekonformističkom stilu i njegovim novim tehnologijama koje su dizajnirane za što kvalitetnije provođenje vremena u vozilu.
Zahvaljujući obećanju Power of Choicei koje vam daje marka PEUGEOT, za svog novog karavana PEUGEOT 308 SW možete slobodno birati između benzinskih, dizelskih i priključno hibridnih motora.

/image/58/5/peugeot-308swphev-2106styp-101-ndp.798585.jpg

ELEGANTNA SVJETLA

Novi kompaktni karavan 308 SW dobio je dizajnerski obnovljene zaobljene optičke blokove sa svjetlosnim potpisom marke Peugeot. Opremljen je farovima full LEDi s tehnologijom PEUGEOT Matrix LEDi koja pojednostavljuje vožnju noću.

U produžetku farova nalaze se dnevna svjetla (DRLi) u obliku letvica s kojima vaš novi PEUGEOT 308 SW dobija još karakterističniji pogled divlje mačke.

/image/58/6/peugeot-308swphev-2106styp-102-ndp.798586.jpg

PROFIL I ZAPREMINA

S atletskog i elegantnog profila novog kompaktnog karavana PEUGEOT 308 SW vidimo aerodinamične linije i isklesan zadnji dio koji ukazuje da se ispod njega skriva veoma prostran prtljažniki.

Zahvaljujući funkciji za hands-free otvaranjei motorizirana prtljažna vrata mogu se otvoriti i zatvoriti jednim samim pokretom noge za jednostavan pristup.

Elegantni krovni prtljažni nosači u svjetlećoj crnoj bojii prefinjeno naglašavaju pročišćene linije rastegnute karoserije.

/image/58/9/peugeot-308swphev-2106styp-122-ndp.798589.jpg

KROVNI PROZOR U OBLIKU SPOJLERA

Kako bi svako putovanje bilo zaista pravo putovanje, novi karavan PEUGEOT 308 SW opremljen je krovnim prozorom sa spojleromi, tako da možete maksimalno iskoristiti svjetlost i okruženje kroz koje vozite.

/image/58/8/peugeot-308swphev-2106styp-109-ndp.798588.jpg

NOVI LOGOTIP PEUGEOT

Karizmatična karoserija je prožeta daškom modernosti zahvaljujući novom logotipu u crnoj i srebrnoj boji koji krasi legendarna lavlja glava na ukrasnoj maski, prednjim blatobranimai, a kod karavanske verzije također na zadnjem dijelu.

Izražava želju za kvalitetom i bezvremenošću, a istovremeno svjedoči o 210-godišnjoj historiji i inovativnosti marke koja nastoji ugoditi klijentima koji teže za kvalitetnijim boravkom u vozilu.

/image/58/7/peugeot-308swphev-2106styp-105-ndp.798587.jpg

ZADNJI DIO

Na zadnjem dijelu svjetla Full LED 3D s osvjetljenjem koje se proteže od jedne lavlje kandže do drugei naglašavaju tehnološku naprednost i modernost novog karavana PEUGEOT 308 SW.

Potpuno integrirana svjetla ističu moćni zadnji dio, čija je aerodinamičnost optimalno poboljšana zahvaljujući spuštenoj liniji krova i putničkoj kabini u liniji blatobranskih koševa.

Bogat izbor felgi s gumama razreda A i A+i koje su odabrane zbog njihove vozne učinkovitosti i odličnog ponašanja na cesti dodatno ukazuje na sportski temperament novog karavana PEUGEOT 308 SW.

VOZAČEVO MJESTO

Prožet tehnologijom za intuitivna iskustva u vozilu.

/image/59/0/driving-position-femme-rvb-ndp.798590.jpg

Smjestite se u ergonomski, intuitivan i ultra poveziv novi PEUGEOT i-Cockpit®.
To je jedan od najvažnijih aktera marke u oblasti sigurnosti i kvaliteta boravka u vozilu koji je u potpunosti redizajniran kako bi vozaču i svim ostalim putnicima ponudio još više ergonomije, dizajnerskih elemenata i tehnologije.
Opremljen je novim grijanim volanom manjih dimenzija jednostavnim za upravljanjei, digitalnom instrument tablom u visini očiju i središnjim ekranom na dodir koji je opremljen s inovativnim sistemom za informacije i razonodu PEUGEOT i-Connect, tako da svim putnicima u vozilu omogućuje jedinstvena iskustva po mjeri pojedinca, ovisno o njegovim interesima i željama.

/image/59/3/peugeot-308phev-2103styp-233-ndp.798593.jpg

VNOVIČEN IZUM KOMUNIKACIJSKIH POVEZAV V VOZILU

Novi 10-inčni ekran na dodir visoke rezolucije s kapacitivnom tehnologijom kao prava inovacija na području komunikacijskih veza u vozilu opremljen je novom tehnologijom za informacije i razonodu PEUGEOT i-Connect koji zaista nudi prava iskustva po mjeri pojedinca zahvaljujući:

 • ergonomskom korisničkom sučelju kao kod pametnog telefonai,
 • prikazu više prozorai,
 • upravljanju profilimai,
 • bežičnoj funkciji MirrorScreeni,
 • istovremenom priključivanju dva pametna telefonai,
 • prekidačima PEUGEOT i-toggles s mogućnošću podešavanja prečica do čestih funkcijai.


Priuštite si potpuno opuštenu vožnju s novom povezivom navigacijomi koja uključuje automatsko ažuriranje mapa TomTom® i prikaz prometnih informacija u stvarnom vremenu i opasnih dionica preko aplikacije TomTom Servicesi.

/image/59/1/peugeot-308phev-2103styp-231-ndp.798591.jpg

INSTRUMENT TABLA U VISINI OČIJU

Zahvaljujući 10-inčnoj digitalnoj instrument tabli u visini očiju, korisne informacije za vožnju prikazuju se točno u visini očiju bez skretanja pogleda s ceste. Novi volan manjih dimenzija jednostavan za upravljanje opremljen je prekidačimai koji se mogu koristiti za podešavanje sadržaja i načina prikaza na instrument tabli i na središnjem ekranu.

Kod GT izvedbe su na digitalnoj instrument tabli 3D u središtu prikazane najvažnije informacije slično kao kod holograma za lakše pregledavanja podataka.

/image/59/4/peugeot-308phev-2103styp-237-ndp.798594.jpg

NOVA SREDIŠNJA KONZOLA

Nova ergonomski dizajnirana i nadasve pročišćena središnja konzola obuhvata novi izborni prekidač 8-stupanjskog automatskog mjenjača EAT8i i novi učinkovitiji i kompaktniji klima uređaj.

Svi dinamički upravljači nalaze se na dohvat ruke vozaču.

S obzirom na to da na središnjoj konzoli nema uočljive ručice mjenjačai, na njoj je dostupno više mjesta za odlaganjei i površina za bežično punjenjei pametnog telefona.

/image/59/5/peugeot-308swphev-2106styp-119-ndp.798595.jpg

UDOBNO SJEDENJE

Novi PEUGEOT 308 SW je na osnovu osmišljenog redizajna postao duži i niži, tako da svim putnicima nudi najbolji odnos između praktičnosti i prostranosti u unutrašnjosti.

Dok udobno sjedite na grijanimi i masažnimi prednjim sjedalima oznake AGRi možete uživati u kvalitetnoj završnoj obradi i estetskoj usavršenosti odabranih materijala za dekorativne dodatke i unutrašnje oblogei, kao što su na primjer tkanina s patinastom bojom, tehnološki napredna tkanina, Alcantara®, reljefna koža i napa koža u boji.

/image/59/2/peugeot-308phev-2103styp-232-ndp.798592.jpg

VIŠE OD DOBROG OSJEĆAJA

Zadišite, osjetite, iskusite...

Osigurajte si kvalitetno filtriranje zraka u putničkom prostoru sa sistemom Clean Cabini.

Između osam ponuda za osvjetljenjei odaberite ambijent koji najviše odgovara vašim željama i trenutnom raspoloženju.

I naposljetku, uživajte u kvalitetnom zvuku sistema Hi-Fi Focal®i koji uključuje deset zvučnika, novi 12-kanalni pojačivač i digitalnu obradu zvuka ARKAMYS za uživanje dok slušate čist i razgovijetan zvuk.

MOĆ IZBORA

Savršeno pristajanje.

/image/59/7/peugeot-308swphev-2106styp-018-ndp.798597.jpg

SLOBODA IZBORA

Prepustite se šarmu novog PEUGEOTA 308 SW i potpuno slobodno odlučite se za tip motora koji vam najviše odgovara:

 • S priključnim hibridom možete voziti gdje god želite, čak po predjelima gradova s ograničenim prometnim režimom.
 • Među dizelskim sklopovima s unutrašnjim izgaranjem možete birati između efikasnih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora Euro 6 koji su opremljeni funkcijom Stop&Start.
/image/59/6/p52-elbdeck-freestyle-12917-ndp.798596.jpg

STORITVE ZA POENOSTAVITEV VAŠEGA ENERGETSKEGA PREHODA

Pojednostavite svoja putovanja i upravljanje vašeg priključnog hibrida s brojnim uslugama koje su dizajnirane posebno za lakši energetski prijelaz: PEUGEOT Easy-Chargei i PEUGEOT Easy-Carei.

TEHNOLOGIJA

Užici u vožnji kao nikada prije.

/image/60/7/peugeot-308swphev-2021-019-fr.798607.jpg

Uživajte u stabilnom ponašanju na cesti, jednostavnom upravljanju i užicima s novim kompaktnim karavanom PEUGEOT 308 SW.
Prepustite se poluautomatskoj vožnji zahvaljujući kombiniranom djelovanju prilagodljivog tempomatai s funkcijom Stop &Goi i aktivnom sistemu za zadržavanje vozila na voznoj tracii.

Za još veću sigurnost i veći nivo udobnosti na raspolaganju su vam brojni sistem za pomoć u vožnji i izvođenju manevara posljednje generacije marke Peugeot koji su opremljeni novim funkcijama, kao što su na primjer:

 • Nova kamera za pomoć u vožnji unazad pod uglom od 180i
 • Sistem za pomoć pri parkiranju 360° sa četiri kamerei
 • Nadzor mrtvog ugla s dugim dometomi
/image/59/8/p52-elbdeck-interior-freestyle-10531-ndp.798598.jpg

OSIGURAJTE SI OPTIMALAN DOMET

Ako želite uštedjeti domet baterije vašeg PEUGEOTA 308 SW HYBRID i vožnju još dodatno prilagoditi svojim navikama, odaberite jedan od tri načina vožnje koji najviše odgovara tipu vašeg putovanja i vašim željama:

 • Electric: za vožnju sa 100 % električnim pogonomi do brzine 135 km/h.
 • Hybrid: izmjenično djelovanje električnog motora i motora s unutrašnjim izgaranjem kako bi se osiguralo optimalno korištenje obje vrste energije.
 • Sport: korištenje cjelokupne snage motora s unutrašnjim izgaranjem i električnog motora za maksimalne dinamičke performanse.
/image/60/0/peugeot-308phev-2103styp-234-ndp.798600.jpg

REGENERATIVNO KOČENJE

Sistem za regenerativno kočenje novog PEUGEOTA 308 SW HYBRID generira raspoloživu energiju tokom faza kočenja i usporavanja pri odmicanju noge s papučice za ubrzavanjei.
Tokom ove radnje visokonaponska baterija se djelimično napuni i time se povećava domet u električnom načinu pogona vozila.

Pri tom se može preko prekidača, koji se nalazi na vozačevoj strani središnje konzole, uključiti funkcija Brake s kojom vozilo još brže usporava bez pritiskanja na papučicu kočnice. Djeluje kao kočnica motora i istovremeno omogućuje punjenje baterije.

/image/59/9/peugeot-308phev-504-fr-ndp.798599.jpg

LITIJ-IONSKA BATERIJA (240-400 V)

S baterijom možete u 100 % električnom načinu prijeći do 60 kilometara prema testnom postupku WLTPi)

 • Njen kapacitet iznosi 12,4 kWh.
 • Visokonaponska baterija ugrađena je ispod zadnjih sjedala bez negativnog utjecaja na udobnost boravka i zapreminu prtljažnog prostora iznad podne obloge.

Sa funkcijom "e-SAVE" vozač može unaprijed predvidjeti rezervnu količinu električne energije koju može potrošiti u toku vožnje kad god to poželi, posebno kad je riječ o vožnji u gradovima sa ograničenim prometnim režimom.

Garancija na bateriju važi 8 godina odnosno 160.000 kilometara kod 70 % napunjenosti.

TEHNIČKE INFORMACIJE

/image/60/3/peugeot-308swphev-2106styp-017-ndp.798603.jpg

PRIKLJUČNO HIBRIDNI MOTORI

Motor HIBRID 225 e-EAT8 spaja:

 • Motor PureTech s 180 KS (132 kW)i
 • Električni motor sa 81 kW
 • 8-stupanjski elektrificirani automatski mjenjač e-EAT8

Motor HIBRID 180 e-EAT8 spaja:

 • Motor PureTech s 150 KS (110 kW)i
 • Električni motor s 81 kW
 • 8-stupanjski elektrificirani automatski mjenjač e-EAT8

Električna baterija snage 12,4 kWh osigurava u 100 % električnom načinu do 60 kilometara dometa prema testnom postupku WLTPi.

/image/60/2/peugeot-308swphev-2106styp-012-ndp.798602.jpg

DOMET I PUNJENJE

S litij-ionskom baterijom novog PEUGEOTA 308 SW HYBRID moći ćete prevoziti do 60 kilometara u načinu Electric. Domet je izračunat po homologacijskom testnom postupku WLTPi.

Predviđeno vrijeme cjelokupnog punjenja vašeg PEUGEOTA 308 SW HIBRID:

 • 1 sat 55 min. na stanici Wall Box (32 A) 7.4 kWi
 • 3 sata 50 min na ubrzanoj utičnici (16 A)i
 • 7 sati 5 min na standardnoj utičnici u domaćinstvu (8 A)i
/image/60/1/peugeot-308sw-2106styp-013-ndp.798601.jpg

MOTORI S UNUTRAŠNJIM IZGARANJEM

U ponudi su tri trocilindrična benzinskai motora sa zapreminom od 1,2 litara:

 • PureTech 110 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S EAT8i

U ponudi su dva četiricilindrična dizelskai motora sa zapreminom od 1,5 litara:

 • BlueHdi 130 S&S BVM6,
 • BlueHdi 130 S&S EAT8i

Benzinski i dizelski motori posljednje generacije Euro6 koji se odlikuju niskim emisijama CO2 i koji su opremljeni tehnologijom Stop&Start pružaju uštedu pri potrošnji goriva, udobnost u vožnji i visok nivo performansi.

DIMENZIJE NOVOG PEUGEOTA 308 SW

/image/60/4/peugeot-308swphev-2106tech-a-ndp.798604.jpg

SPOLJAŠNE DIMENZIJE

 • Dužina: 4,636 mm
 • Širinai: 1,852 mm
 • Visina: 1,442 mm
/image/60/5/peugeot-308swphev-2106tech-b-ndp.798605.jpg

UNUTARNJE DIMENZIJE

Prednja sjedala (1. red)

 • Širina u visini laktova: 1443 mm
 • Visina grudi 14°: 891 mm


Zadnja sjedala (2. red)

 • Širina u visini laktova: 1414 mm
 • Prostor u predjelu koljena: 129 mm

/image/60/6/peugeot-308swphev-2106tech-c-ndp.798606.jpg

DIMENZIJE PRTLJAŽNOG PROSTORA

 • 608 litara kad je pod prtljažnika u najnižem položajui.
 • Do 1634 litara kad je pod prtljažnika u najnižem položaju i zadnja klupa za sjedenje preklopljena.
 • Utjecaj zbog ugradnje priključno hibridne baterije = - 60 litara.