ODRŽAVANJE VOZILA

servis1

Prednosti održavanja vozila u ovlaštenom Peugeot servisu so visoko obučeni tehničari koi su akreditirani za obavljanje tehničkog pregleda od strane Agencije za Standardizaciju Vozila i Vozaca.

Za održavanje visokog nivoa sigurnosti, performansi i udobnosti, bitno je držati se rasporeda usluga. To uključuje provjere, zamjene tekućina i drugo vitalno održavanje. Odabirom da Vaše vozilo servisira PEUGEOT mreža, Vi dobijate najbolje od naše stručnosti za održavanje.

  • Dijagnostika vozila

Dijagnostika vozila

servis2

Kod svih servisnih radova vrlo je važno uraditi preciznu dijagnostiku, koje je samo moguće zahvaljujući korištenju licenciranog i originalnog software proizvođača čiji je zadatak da utvrdi nedostatke i greške koje se pojavljuju na vašem vozilu.

Redovna dijagnostika vašeg vozila, produžuje vijek trajanja automobila, štiti vaš motor i ostvaruje vam dugoročne uštede.
 
Pored redovnog godišnjeg servisa, preporučujemo još jednu dijagnostiku vašeg vozila godišnje, jer usljed loših cesta i uslova vožnje kakvi vladaju u BiH, te nepravilnog upravljanja vozilom (posebno ako više osoba koristi vozilo), mogu se pojaviti određene poteškoće koje je najbolje na vrijeme otkloniti.

Dijagnostika vašeg vozila ne traje duže od 30 minuta u zavisnosti od nivoa kompleksnosti provjere koje se provodi, a naše ljubazno osoblje će vam prezentovati izvještaj, te ukoliko se utvrde određene nepravilnosti dati najbolji savjet.

S povoljnim cijenama održavanja i garanciju na radove i dijelove, naši Peugeot koncesionari su pravo mjesto za to - nakon svega, oni poznaju vaše vozilo bolje od bilo koga drugog. Osim vas, možda!
Prednosti održavanja vozila u ovlaštenom Peugeot servisu:
• Naši visoko obučeni tehničari su akreditirani za obavljanje tehničkog pregleda od strane Agencije za Standardizaciju Vozila i Vozaca - Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA).
• Svaka tehnička nadogradnja kompjuterskog sistema koja bude urađena provodit će se besplatno.
• Ponosimo se ispunjavanjem Kodeksa auto industrije za Standarde, usluge, transparentnost i integritet.

  • Kontrola klime

Kontrola klime

servis4

Za veću efikasnost, komfor i sigurnost!

Mikrobi i neugodni mirisi mogu postati ukorijenjeni u vašem vozilu ako sistem za klimatizaciju ne radi pravilno. Plan klimatizacije PEUGEOT održava sistem u savršenom radnom redu.
 Peugeot nudi dva nivoa kontrole klime:
·         Osnovni  koji pokriva sve glavne elemente klime, promjena unutrašnjih puhača, polen filtera i pogonskog remena. Također podrazumijeva tretman prisustva mirisa i bakterija, te otklanjanja istih.
·         Kompletni koji pokriva zamjenom ulja kompresora i rashladnog fluida, kao i provjera cijevi sistema, rad ventilatora i kontrola temperature u vozilu.

  • Kontrola kočnica

Kontrola kočnica i amortizera

servis1

Za pouzdano kočenje na vašem Peugeotu

 Kontrola kočnica se sprovodi kao dio MOT testa:
·         Naše ljubazno osoblje će sa zadovoljstvom provjeriti vaše kočnice kada god mislite da imate problem
·         Provjera diskova
·         Provjera disk pločica

Da bi se osigurala sigurnost vašeg vozila, njegovi amortizeri moraju biti u ispravnom stanju. Postupno trošenje je ponekad teško uočiti. Vi prilagođavate svoju vožnju bez da ste to shvatili. To ima učinak na vašu udobnost i sigurnost.

  • Kontrola vizualizacije

Kontrola vizualizacije

servis3

Kontrola vizualizacije podrazumijeva kontrolu kvalitete metlica brisaca, kvaliteta stakala na vozilu, kao I svjetlosne grupe (zmigavci, oborena svjetla, kratka I duga svjetla I osvjetljenje reg. tablica). Vizualizacija na svakom vozilu ima važnu ulogu, a to je vašu sigurnost I sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Jako bitan segment za sigurnost ostalih ucesnika u saobracaju je I kontrola zvucne signalizacije.
Sto je bolja vidljivost veca je sigurnost svih ucesnika u saobracaju I brza intervencija u slucaju opasnosti.
Kvalitet povrsine stakla je isto tako presudan za  sigurnost saobracaja pogotovo za vrijeme kisnih dana I nevremena.

Brisači vjetrobranskog stakla su vitalne sigurnosne komponente Vašeg vozila. Njihova efikasnost zavisi od raznih stvari: adapter, ukrućenje i oštrice. Važno je provjeriti istrošenost svakog dijela. Svaki dio mora biti djelotvoran kako bi brisanje vjetrobranskog stakla bilo kompletno.

Popravite ili zamijenite svoj vjetrobran za održavanje pune vidljivost i ukupne sigurnosti za volanom. Popravak je potreban ako neki uticaj bude ometao Vašu vidljivost ili oslabio Vaše vjetrobransko staklo. Ovisno o šteti, PEUGEOT stručnjaci će zamijeniti vjetrobransko staklo ili ubrizgati sintetičku smolu.

  • Kontrola polen filtera

Kontrola polen filtera

Svjež i čist vazduh u vašem Peugeotu

·         Kada osjetite da vazduh u vašem vozilu nije svjež ili kada vašem vjetrobranskom staklu treba dugo da dekondenzira, to može biti znak da je vrijeme za zamjenu polen filtera
·         Polen filter skuplja čestice prašine, bakterije i polen
·         Koristiti se standardni filter, ali je također dostupan i premium filter za osjetljivije vozače sa alergijama. Ovaj filter dolazi sa aktivnim ugljenom koji pojacava funkcije samog filtera

  • Kontrola zupčastog remena

Kontrola zupčastog remena

servis1

Zaštitite svoj motor
·         Vaš zupčasti remen treba redovno provjeravati, bez obzira na pređeni broj kilometara
·         Zupčasti remen kontroliše kretnju dijelova motora, uključujući radilicu, bregastu osovinu i ventile
·         Napravljen je od materijala koji su bazirani na gumi, koja se korištenjem troši
·         Ukoliko se zupčasti remen ne zamjeni na vrijeme, šteta uzrokovana na motoru može dovesti do njegovog totalnog unistenja i potrebe za zamjenom.

  • Kontrola kvačila

Kontrola kvačila

Kvačilo je jedan od ključnih dijelova za ispravno funkcioniranje vašeg ljubimca. Svaka promjena tipa otežane promjene brzina, čudnih i neubičajenih zvukova prilikom pritiska kvačila ili otežanog starta vozila signal su da obratite najbližem Peugeot koncesionaru radi kontrole vašeg kvačila. Znak za istroseno kvacilo moze biti i sporije ubrzavanje vozila na usponima i neravnim terenima

  • Kontrola guma i pneumatika

Kontrola guma i pneumatika

servis4

Sigurnost na 4 točka - gume su jedina tačka kontakta između Vašeg vozila i ceste.

U uslovima koji vladaju na lokalnim cestama, pritisak u gumama bi trebalo provjeravati svake dvije do tri sedmice.
 ·         Uradite vizuelnu rutinsku provjeru vaših guma da utvrdite ukoliko imaju fizička oštećenja
·         Peugeot preporučuje da se gume mijenjaju kada šara je ispod 3mm dubine

  • Kontrola rupa

Kontrola rupa

rupa

Loše vrijeme može ostaviti ceste pune rupa. Ne samo da su one neugodne za vožnju, nego mogu također prouzrokovati oštećenja na automobilu koja ni ne primijetite. Osim što oštećuju gume, rupe mogu utjecati na poravnanje točkova tj optiku trapa, amortizere, pa čak i kočnice.

Rupe su glavni uzrok kvarova osovina i amortizera, koji nose trećinu mehaničkih problema na evropskim cestama.

Pravilno poravnanje točkova i ispravni amortizeri su osnova za pružanje dobrih performansi vašeg automobila

Dakle, ako ste zabrinuti za bilo kakvu štetu prouzrokovanu rupama, jednostavno odvezite svoje vozilo kod vašeg lokalnog Peugeot trgovca na provjeru stanja trapa i amortizera. Osim toga, naši stručni tehničari će u isto vrijeme obaviti provjeru sigurnosti vozila.