Novi Partner
Novi Partner
Partner furgon

SURROUND REAR VISION

NE VOZITE VIŠE NA SLIJEPO

/image/15/1/peugeot-par-2018-014-fr.500151.jpg

Postanite jedan od privilegiranih pojedinaca koji će sa vozilom PEUGEOT Partner iskoristiti prednosti sistema Surround Rear Visioni.
Inovativni sistem vam omogućava sigurnu i jednostavnu vožnju, jer vam osigurava učinkovitiju kontrolu nad okolinom u kojoj vozite i bez staklenih površina.

Na ekranui pomoću dvije kamerei prikaže se slika neposredne okoline vozila koja nema bočnih staklenih površina ili koja je opremljena punom pregradnom stijenom.

Sistem ima tri podfunkcije:

 • pregled nad bočnim površinama na suvozačevoj strani vozila za bolju preglednost nad mrtvim kutovima;
 • funkcija za proširenu vidljivost;
 • funkcija kamere za pomoć kod vožnje unazad koja prikazuje područje neposredno iza vozila i pojednostavljuje izvođenje manevara tokom parkiranja. Funkcija prikazuje širinu vašeg vozila sa raširenim retrovizorima, udaljenost od odbojnika sa razdaljine od 30 cm, 1 m i 2 m, promjer kruga okretanja vašeg vozila s obzirom na položaj volana te područje otvaranja zadnjih vratai.

Uz sistem Surround Rear Vision više nećete morati da birate, već si možete priuštiti sigurnost sa povećanjem područja vidljivosti i dodatnom zaštitom vašeg tereta koji ponekad može biti vrijedan kao i samo vozilo, zato je bolje da se odlučite za potpuno nezastakljeni teretni prostori umjesto zastakljenih površina.

INDIKATOR PREOPTEREĆENJA

NE PREKORAČITE GRANIČNE VRIJEDNOSTI

/image/15/2/peugeot-par-2018-015-fr.500152.jpg

PEUGEOT Partner može biti opremljen indikatorom preopterećenja, što je zaista velika inovacija za segment gospodarskih vozilai.
Ova inovativna ugrađena funkcija upozorava vozača na prekoračenje najveće dozvoljene masei, to može biti najveća dozvoljena ukupna masa pod opterećenjem ili najveće dozvoljeno opterećenje svake osovine (naprijed i nazad).

Cilj je dvostruk:

 • Izbjegavanje opasnosti koje mogu nastati zbog prekomjernog opterećenja (nestabilni položaj na cesti, slabija kočiona učinkovitost, opasnost od pucanja gume, opasnost od prijevremene istrošenosti vozila, …).
 • Ispunjavanje opravdanih očekivanja kupaca u pogledu sigurnosti putnika i posebno uvjeta na radu za kupce sa velikim voznim parkom.

VAŠI SVAKODNEVNI SAVEZNICI

Spisak tehnološke opreme je zaista zadivljujući i još nikada do sada viđen u ovom segmentu. Ovisno o izvedbi, dostupni su:

 • Sekundarna električna kočnica. Osim toga što je jednostavnija za upotrebu, prostor na kojem je prije bila ugrađena klasična ručna kočnica iskorišten je za veliko mjesto za odlaganje ili veće sjedalo kod izvedbe sa tri mjesta za sjedenje.
 • Prilagodljivi tempomat održava podešenu brzinu i prilagodi razdaljinu do vozila ispred vas. U kombinaciji sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem može vozio i potpuno zaustaviti.
 • Prošireni sistem za prepoznavanje prometnih znakova prikazuje vrijednost sa prepoznatog prometnog znaka i najveću dozvoljenu brzinu prilagodi brzini tempomata/limitatora brzini vozila.
 • Aktivno upozorenje na nenamjerno promjenu vozne trake popravlja smjer vožnje u slučaju vozačeve nepažnje.
 • Upozorenje na vozačevu nepažnju koristi nadzornu kameru za analiziranje vozačevog ponašanja i pomicanja volana. Ako sistem prepozna pad pažnje, vozaču posreduje zvučno i vizualno upozorenje.
 • Automatsko kočenje u nuždi (Active Safety Brake) uključuje se u slučaju prepoznavanja opasnosti od sudara. 
 • Sistem za kontrolu stabilnosti kuke za vuču stabilizira prikolicu i smanjuje njeno zanošenje ili po potrebi koči vozilo.
 • Automatsko prebacivanje dugih i kratkih svjetala.
 • Kamera za pomoć kod vožnje unazad "Visiopark 1" prikazuje područje iza vozila pod kutom od 180 stupnjeva, i to u standardnom pogledu, pogledu pod kutom od 180° (ptičja perspektiva) ili uvećanom pogledu "zoom" pri približavanju prepreci. 
 • Sistem za kontrolu mrtvog kuta sa upozorenjem u vanjskim retrovizorima. 
 • Hands-free pristup i pokretanje.

IZDRŽLJIVOST IMA U GENIMA

NOVA KONSTRUKCIJSKA OSNOVA ZA VOZILO PEUGEOT PARTNER

/image/15/3/peugeot-par-2018-045-fr-wip.500153.jpg

PEUGEOT Partner, koji u svojim genima nosi više od 20 godina iskustava stečenih među profesionalnim korisnicima i koji je zbog svog kvaliteta uzor konkurentima na tržištu, dobio je novu konstrukcijsku osnovu prednjeg dijela zahvaljujući kojoj ćete se nauživati u intenzivnim užicima u vožnji i iskoristiti prednosti praktičnog upravljanja i dinamičnog ponašanja na cesti.
PEUGEOT Partner je dostupan kao PRODUŽENA izvedba sa uravnoteženim i izrazitim oblikom karoserije koja je dobila veći međuosovinski razmak i veći zadnji prevjes koji vozilu omogućuju veću zapreminu utovara, a istovremeno zadržavaju praktično upravljanje i okretnost.

Iskoristite najbolje elemente oba sklopa:

 • PEUGEOT Partner se zahvaljujući kvalitetnim osobinama prednjeg dijela sa konstrukcijskom osnovom EMP2 (zajednička sa sportskim terenskim vozilimai koje su nedavno lansirane i sa aktualnim limuzinama sa petoro vrata marke Peugeot) odlikuje obiljem dinamičke udobnosti, stabilnim ponašanjem na cesti, optimiziranim promjerom kruga okretanja i sistemima za pomoć u vožnji koji su do sada bili rezervirani za osobna vozila.
 • Zadnji dio vozila PEUGEOT Partner ima istu konstrukcijsku osnovu kao prethodna generacija, ali je optimalno nadograđena, tako da vozilo ima veće dozvoljeno opterećenje, šira bočna klizna vrata za jednostavniji pristup teretnom prostoru i zadržava okružujuća zadnja krilna vrata s prekrivenim šarkama, čime pruža optimalnu sigurnost i pouzdanost.