STANJE U PERIODU KORONAVIRUSA (COVID-19) OBAVJEŠTENJE

TEHNOLOGIJA

/image/97/0/header.204970.jpg
/image/97/0/header.204970.jpg

PEUGEOT inovacije su dizajnirane prvenstveno da potaknu vaše emocije. Svako vozilo koje se prodaje pod brandom Peugeot dolazi upotpunjeno novim tehnologijama koje nude izuzetan doživljaj i nezaboravan osjećaj u vožnji. Pozivamo vas da ih istražite s nama.

PEUGEOT i-Cockpit®

/image/97/1/i-cockpit.204971.jpg

PEUGEOT i-Cockpit® mijenja arhitekturu vozačevog sjedišta kako bi pružio sasvim novo iskustvo u vožnji. Dizajniran da zadovolji izrazito zahtjevan niz specifikacija, nudi intuitivan pristup svim funkcijama.

Kompaktni volan donosi poboljšano držanje i osjetnije upravljanje za pojačani užitak u vožnji. Zahvaljujući uzdignutom ekranu, vozači imaju pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da skidaju pogled s ceste. Nova centralna konzola i veliki 9,7 " touchscreen ekran stvaraju čisto, pregledno okruženje tokom vožnji.

S manje tipki nego ikada i materijala najviše kvalitete, PEUGEOT i-Cockpit® ima izgled koji je vrlo jedinstven i bez presedana u automobilskoj industriji - karakterističan, odmah prepoznatljiv stil.

OPTIMIZIRANA POTROŠNJA GORIVA

/image/97/2/rubrique_960x460_consommations.204972.jpg

PureTech
Naši 3-cilindrični benzinski motori PureTech su lakši i kompaktniji a to smanjenje težine i veličine rezultira povećanom energetskom efikasnošću. Nude jedinstven nivo užitka u vožnji i prvoklasne performanse, ostajući iznimno čvrsti i pouzdani.

BlueHDi
Naši BlueHDi dizel motori kombiniraju vrhunske performanse uz minimum emisije. BlueHDi tehnologija nudi ekskluzivnu kombinaciju oksidacijskog katalizatora SCR (Selektivna Katalitička Redukcija) i FAP (Filter Čestica) sistema, omogućujući motoru smanjenje emisije dušikovih oksida (NOx) do 90% i smanjenje emisije CO2 do 82 g / km, a također smanjuje potrošnju goriva i eliminira do 99,9% svih sitnih čestica.

Električni motor
S Peugeot elektromotorima možete uživati ​​u vožnji bez emisije štetnih gasova i izlaznim snagama do 100 kW / 110 KS. Sa našim visokonaponskim litijum-jonskim baterijama (400V) naša električna vozila imaju domet do 340 km (WLTP standard).

EAT8
Peugeot je lansirao svoj novi 8-stupanjski automatski mjenjač EAT8 s kojim će postepeno biti opremljena vozila sa dizelskim motorom BlueHDi i benzinskim motorom PureTech.

SPORTSKI MOTORI

/image/97/3/rubrique_960x460_motorisations.204973.jpg

Uživajte u pravom trkaćem duhu s modelima GT i GTi iz Peugeot - sporty vozila, koji sadrže visoke performanse motora i koji su dizajnirani da pruže nove osjećaje u vožnji.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/87/5/rubrique_960x460_connect_sos.9875.jpg

S više od milion vozila s PEUGEOT Connect SOS-om, našom geolokalizirajućom hitnom uslugom, Peugeot je u potpunosti predan osiguranju maksimalne sigurnosti za vas i vaše putnike.

PEUGEOT Connect SOS je geolokalizirajuća usluga poziva u nuždi koja je dostupna 24 / 7 bez dopunske pretplate. U bilo kojoj situaciji poziva koji zahtjeva brzu akciju, kao što su nesreće, vrtoglavica ili je vozilo napadnuto, sistem nam omogućuje da pošaljemo tačno onu pomoć koja je vama neophodna.

PEUGEOT Connect SOS funkcionira na dva načina:

  •  Automatski: čim se zračni jastuci ili pirotehnički pojasevi aktiviraju, vozilo automatski šalje hitan poziv - od vas se ne traži nikakva akcija. Vaš položaj je prikazan odmah, a PEUGEOT Connect SOS operater vas kontaktira na vašem jeziku i odmah šalje najprikladniju pomoć.
  • Ručno: ako ste svjedok ili ste doživjeli vrtoglavicu, kritičnu situaciju koja bi mogla prouzrokovati nesreću ili napad koji bi mogli dovesti do ozbiljnih tjelesnih ozljeda za vas, vaše putnike ili vanjsku treću stranu, samo aktivirajte ručno hitan poziv pritiskom na SOS tipku na instrument tabli u vozilu, i bit ćete povezani odmah s pozivnim centrom PEUGEOT Connect SOS.