STANJE U PERIODU KORONAVIRUSA (COVID-19) OBAVJEŠTENJE

OPTIMIZACIJA VOŽNJE

/image/97/0/header.204970.jpg
/image/97/0/header.204970.jpg

Uživajte u neobično profinjenom iskustvu vožnje, zahvaljujući PEUGEOT tehnologiji zamišljenoj s ciljem maksimiziranja udobnosti , sa sve većim asortimanom inovacija kako bi vaše putovanje bilo jednostavnije i praktičnije.

PEUGEOT i-Cockpit®

/image/97/5/i-cockpit.204975.jpg

PEUGEOT i-Cockpit® mijenja arhitekturu vozačevog sjedišta za pružanje sasvim novog iskustva u vožnji. Dizajniran da zadovolji posebno zahtjevan niz specifikacija, nudi intuitivan pristup svim funkcijama.

Kompaktni volan donosi poboljšano držanje i upravljanje koje pruža bolji osjećaj za pojačani užitak u vožnji. Zahvaljujući uzdignutom ekranu, vozači imaju pristup svim osnovnim informacijama o vožnji bez potrebe da skidaju pogled s ceste. Nova središnja konzola i veliki 9,7" touchscreen ekran stvaraju čisto, pregledno okruženje u vožnji.

S manje tipki nego ikada i materijala najviše kvalitete, PEUGEOT i-Cockpit® ima izgled koji je vrlo jedinstven i bez presedana u automobilskoj industriji - karakterističan, odmah prepoznatljiv stil.

HILL ASSIST

Hill Assist tehnologija olakšava pokretanje ili manevriranje na padinima.

Kada ste na padini (> 3%), Hill Assist kratko imobilizira vozilo (otprilike 2 sekunde), dajući vam vremena da prebacite nogu s papučice kočnice na papučicu gasa.

POMOĆ PRI PARKIRANJU

Pomoć pri Parkiranju tehnologija usmjerava i pojednostavljuje vaše parkiranje - od paralelnog parkiranja do parkiranja u krivinama ili pod uglom.

S ultrazvučnim senzorima naprijed i nazad, na obje strane, pomoć pri parkiranju procjenjuje veličinu parking mjesta, planira idealnu putanju, preuzima upravljanje, te vam osigurava vizuelne i audio informacije o slobodnom prostoru.

U međuvremenu, vi možete regulisati ubrzanje i kočenje, stepen prenosa i kvačilo (ukoliko vozilo ima ručni mjenjač). A ako želite da vratite kontrolu nad volanom, to možete učiniti u bilo kojem trenutku, jednostavno uhvatite volan.

SISTEM PREČIŠĆAVANJA UNUTRAŠNJEG ZRAKA

/image/97/8/508_1407pc217.204978.jpg

Pure Blue tehnologija garantira maksimalnu udobnost za sve putnike u vozilu. Kada je automobil u stanju mirovanja ili prazan, Pure Blue čisti kabinu cirkuliranjem baktericida i fungicida.

Kada se vozilo kreće, aktivni filter tretira zrak prije ulaska u kabinu, uklanjanjem isparljivih organskih spojeva i sitnih čestica. Tako putnici mogu uvijek biti sigurni u svježem, čistom ambijentu dok putuju, bez obzira na okolnosti.

TEMPOMAT

Vozači mogu koristiti tehnologiju tempomata postavljajući maksimalnu brzinu.Vozilo će se  automatski zadržati u tim granicama čineći vožnju jednostavnijom.

KONTROLA PROKLIZAVANJA

/image/97/9/peugeot_par_2013_059_fr.204979.jpg
/image/98/0/peugeot_3008_2013_019_fr.204980.jpg

Uz protuklizni sistem s gumama protiv blata i snijega, Grip ControlI pruža vašem vozilu poboljšanu vuču u bilo kojoj situaciji.

Brojčanik unutar kabine omogućuje vam da odaberete način koji najbolje odgovara terenu na kojem vozite, bilo da je snijeg, blato ili pijesak. Vaš PEUGEOT će se direktno prilagoditi na odabrani teren, omogućujući vam da vozite sigurno i pouzdano.I

ACTIVE CITY BREAK

Aktive City Break je sistem naglog kočenja dizajniran kako bi se smanjio rizik od manjih sudara pri vožnji kroz grad na niskim brzinama. Sistem koristi laserski senzor smješten na vjetrobranskom staklu u otkrivanju prepreka. Ako senzor otkrije opasnost od sudara, on ga sprječava automatskim aktiviranjem kočnica. Sistem radi pri brzinama do 30 km/h.

UPOZORENJE NA RAZDALJINU

Kako bi vam pomogao zadržati sigurnu udaljenost u svakom trenutku, Distance Alert® sistem vam pokazuje na uzdignutom ekranu koliko ste blizu vozila ispred. Možete koristiti prekidačI za definiranje minimalne udaljenosti, naložiti sistemu da vas upozori putem vizuelnog signala ako se previše približite.

/image/98/1/peugeot_308_2013_100_fr.204981.jpg

SISTEM NADZORA MRTVOG UGLA

Zahvaljujući četiri senzora smještena na prednjim i zadnjim branicima vašeg vozila, Sistem nadzora mrtvog ugla osigurava pravovremeno upozorenje ako drugo vozilo ulazi u mrtvi ugao, dok je automobil u pokretu,  pomoću svjetlosnih signala na najbližem retrovizoru ili upozoravajući vozača putem ekrana.

/image/83/5/peugeot-par-2017-029-fr.206835.jpg

SISTEM UPOZORENJA ZBOG SKRETANJE IZ TRAKE

Pri brzini od 80 km / h ili iznad, Upozorenje zbog Skretanje iz Trake može se koristiti za obavijest vozača kad god automobil slučajno skrene iz svoje trake.

Ako automobil napusti svoju traku bez naznake, vozač je upozoren odmah pomoću vibracija na lijevoj ili desnoj strani sjedala vozača, ovisno o smjeru u kojem je vozilo skrenulo s puta. To omogućuje vozaču da ispravi vozilo i vrati ga nazad u traku.

Temelj ove patentirane tehnologije je šest infracrvenih senzora sposobnih za identifikaciju oznake (prepoznavanje pune linija) na površini cesta i autocesta. To je posebno korisno ako je vozač pospan ili je privremeno ometen.

LIMITER BRZINE

PEUGEOT Limiter brzine omogućuje vam da postavite standardnu maksimalnu brzinu za vaše vozilo. Ukoliko dosegnete tu brzinu tokom vožnje,  papučica gasa se blokira, i time ograničava daljnje ubrzanje i pomaže vam da se zadržite unutar zadanog limita.